LÖSEV İyilikler Tırı Deprem Bölgesinde 

Lösemi ve kanser ile mücadele eden ailelere yardım ulaştırmak amacıyla deprem bölgesine doğru yola çıkan İyilikler Tırı Malatya, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’daki illeri dolaşacak. İyilikler Tırı, deprem bölgesindeki diğer illerde yaşayan lösemi ve kanser hastalarına da yardımlarını ulaştıracak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LÖSEV İyilikler Tırı Deprem Bölgesinde

İlhan Kılıç /ANKARA-BHA

LÖSEV- Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, yardımlarını “İyilikler Tırı Projesi” kapsamında deprem bölgesindeki lösemi ve kanser ile mücadele eden ailelere ulaştırıyor. Ailelerin giyim, tekstil, gıda, et, kırtasiye, oyuncak, kuru gıda, temizlik malzemeleri gibi tüm temel ihtiyaçları karşılanıyor. İyilikler Tırı; Malatya, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’daki illeri dolaşacak ve deprem bölgesinde yaşayan lösemi ve kanser hastalarına da yardımlarını ulaştıracak.

Vekaleten Kurban Bağışları Lösemili Çocuklara Can Oluyor Deprem bölgesine giden LÖSEV İyilikler Tırı’nda ailelerin tüm ihtiyaçlarının yanı sıra geçtiğimiz ay Kurban Bayramı’nda yapılan bağışlar sayesinde kesilen kurbanların etleri, titizlikle korunan soğuk hava zinciri sayesinde bölge halkına ulaştırılıyor.

Sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, özellikle lösemi ve kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. Araştırmalar kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Öte yandan yetersiz protein alımı hastalığın iyileşmesini yavaşlatıyor ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini azaltıyor. Bu nedenle kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein
ihtiyacı olduğu biliniyor.

İyilik Dolu Tır: Türkiye’nin Her Yerine Umut Taşıyor Ankara’dan yola çıkan LÖSEV İyilikler Tırı, Anadolu’nun en uzak şehirlerinden en ücra köylerine ulaşmanın, buradaki lösemili ve kanserli çocukları güldürmenin mutluluğunu yaşatmaya devam edecek. LÖSEV İyilikler Tırı’nın bundan sonraki duraklarında da hazır bulunacak; gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak, bilgisayar, mobilya, temizlik malzemesi ve bunun gibi yüzlerce yardımı LÖSEV’e kayıtlı aileler ihtiyaçlarına göre, gönüllerince seçebilecek. LÖSEV’e kayıtlı çocuklar oyuncaktan bisiklete, kırtasiyeden çalışma masasına ihtiyaçlarını istedikleri gibi seçme fırsatı yakalayacak.

LÖSEV İyilikler Tırı Deprem Bölgesinde