KİMLER Rahatsız Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KİMLER Rahatsız Oldu?Meclise sunulan dezenformasyonla mücadele yasasının gündeme gelmesiyle birlikte yalan haber üreten ve künyesi olmayan internet siteleri rahatsız oldu.

Türkiye’nin ünlü hukukçularından Cüneyd Altıparmak, yasanın yerinde bir adım olduğunu belirterek, “İnternet medyasının hukuki alt yapıya kavuşması, basın kanunu kurallarına tabi olması kadar yerinde bir adım yok. Künyesiz haber siteleri bitecek. Bir site açıp ‘çıkar amaçlı haber üretme’ son bulacak. Bu piyasaya bir ciddiyet gelecek. Bu tasarıda yalan haberi yaymak suç olarak kabul edilmiş. Yalan haberi yaymıyorsak neden rahatsız oluyoruz. Yerinde ve makul bir düzenleme. Bu düzenlemeyi Türk internet medyası için önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediyoruz ve dört gözle bekliyoruz.” diye konuştu.

YERLİ İÇERİĞİN ÖNEMİ

TİMBİR Kurucusu ve IMEF Başkanı Süleyman Basa Anadolu internet medyasının kendi öz kaynağı ile habercilik yaptığını vurgulayarak, “Türkiye’nin dijitalleşmede son 20 yılda sağladığı ilerleme internet medyasının hızlı büyümesine vesile oldu. Günümüzde yazılı ve görsel medya ile boy ölçüşür seviyeye gelen internet medyası şüphesiz geleceğin ana akım medyası olacaktır. Cılız sesler vasatı öne çıkarmamalıdır. Cebinde domain alacak parası olan internet habercisi olmamalıdır. Kopyala yapıştır haberciliğini gazetecilik sanan, etik kurallardan uzak anlayış itibar görmemelidir. Bu sebeple emeği takdir edecek, vasatı engelleyecek bir internet medyası yasası yeni yasama döneminde mutlaka kanunlaştırılmalıdır. İnternet medyası demek sadece internet haber sitesi değil, sosyal medyayı etkin olarak kullanarak erişim ağını genişletmesi demektir. Bu sebeple yerli içerik üretimine katkı sunarak hem internet medyasının ağını genişletecek hem de interneti bütün platformları ile kullanmış olacağız” dedi.

ÖZKURT, YEREL ODAKLANDI

TİMBİR Kurucusu ve Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Levent Özkurt ise, yalan habere dayalı olmayan sitelerin yeni yasayı dört gözle beklediğinin altını çizerek, “Gazeteciliği gerçek anlamda yapanlar zaten yasayı destekliyor. Ancak, gazeteciliği bir zümreye, fikre ve gruba endeksli yapmak isteyenler ise çıkarlarına zarar vereceği ve yaptırımlara maruz kalacaklarını bildikleri için yasa çıkmadan yaygara koparmaya başladılar. Yerel anlamda Gaziantep ve bölgede hizmet veren onlarca internet haber sitesi ve derneğimizin üyesi olan siteler yasal sınırları belirli bir ortamda hizmet vermenin daha etik, daha mantıklı ve daha kaliteli yayıncılığa katkı sağlayacağı görüşünde birleştiler” dedi. (Baba Haber)

KİMLER Rahatsız Oldu?