Kaymakam, yaşlı amcayı yıkılacak evden kurtardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaymakam, yaşlı amcayı yıkılacak evden kurtardıKastamonu Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan, duvarıyla çatısı ayrılmış yıkılmak üzere olan bir evde tek başına yaşamaya çalışan 60 yaşındaki Mustafa amcayı konteynır evle sevindirdi.

Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan, köy ziyaretleri kapsamında daha önce ziyaret ettiği Mustafa amcayı unutmadı.
Kış ayında yapılan ziyarette Mustafa amcanın evinin çatısının aktığını, duvarlarının çatlak olduğunu ve yaşam şartlarının sağlıklı olmadığını gören Kaymakam Abukan, Mustafa amcanın derdine derman oldu.

EV SAHİBİ YAPTI
Seydiler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Mustafa amcaya konteynır ev alındı.
Evin kurulumunun ardından Mustafa amcayı ziyaret eden Kaymakam Cihat Abukan, yeni sıcak yuvasının kendisine hayırlı olmasını diledi.
Mustafa amcanın mutluluğunu paylaşan Abukan, kendisine sağlıklı ve mutlu bir yaşam temennisinde bulundu.

EV HİSSELİYDİ TAMİR EDEMEDİK
Kaymakam Abukan, “Mustafa amcayı kışın ziyaret ettiğimizde evinin duvarı ile çatısının ayrıldığını gördüm. Yanan sobanın eve hiçbir faydası yoktu. Bu sene ev büyük ihtimalle kardan yıkılır” dedi.
Mustafa amcanın evi hisseli olduğu için bakım onarım yapamadıklarını belirten Kaymakam Abukan, “Kendine ait bir arsası olmadığı için ev de yapamadık. Biz de böyle bir çözüm bulduk. Konteynırı köy tüzel kişiliğine ait arsaya koyduk” bilgisini paylaştı. (Mia Haber)

Kaymakam, yaşlı amcayı yıkılacak evden kurtardı