Kamu Başdenetçisi Malkoç Erzincan’da basınla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Başdenetçisi Malkoç Erzincan'da basınla buluştuBir takım temaslar bulunmak ve STK temsilcileri ile muhtarlarla bir araya gelmek için Erzincan’da bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç özel bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Erzincan’da özel bir otelde basın mensupları ile bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç İnsan haklarının korunması ve tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun rolünün güçlendirilmesi için teknik destek projesi ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında, “Kamu Denetçiliği Kurumu Anayasamızın 74, maddesinde yer alan, Türkiye Büyük Millet Meclisine bağlı olarak kurulmuş anayasal bir Kurumdur. Eşref-l mahlûkat olarak tanımlanan insani, “Hükümlerin efendisi sulhtur.” anlayışı ile kucaklayan bir hak arama Kurumudur. Kamu Denetçiliği Kurumu, (Ombudsmanlık) insan haklarına, barışa huzura, iyi yönetime, adalete ve hakkaniyete katkı sağlamak, vatandaşla idare arasında meydana gelen sorunları dostane bir yaklaşımla çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapmaktadır.

2021 yılında CİMER ’in 6,5 milyon şikâyet aldığını ve diğer kurumlarla birlikte şikâyetin 8 milyona kadar ulaştığını söyleyen Kamu Başdenetçisi Malkoç ayrıca, 18 yaşın üzerinde ki vatandaşların da hemen hemen yüzde 10’unun 1 yıl içerisinde CİMER ’e başvurduğunu ifade etti.

Kurum ile ilgili bilgilendirmesini yapan Malkoç, Kurum, hukuka bağlı bir yönetim anlayışını benimsemekte ve bu anlayışın toplumun bütün kesimlerince bilinmesini önemsemektedir. Dünyada Ombudsmanlık olarak da bilinen Kamu Denetçiliği Kurumu özünü Türk İslam tarihinden alır. Kamu hizmetlerinin işleyişini bağımsız ve etkin bir şikâyet mekanizması ile denetlemekte, yapılan başvurulan, insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönünden incelemekte, araştırmakta ve karara bağlamaktadır. Kamu Denetçiliği Kurumu “insanların en hayırlısı insanlara faydalı alandır.” inancı ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” ilkesi ile hareket etmektedir. Geleceğin güçlü Türkiye’si, adalet, insan hakları ve hukuk devleti üzerine yükselecektir. İnsan haklarına, barışa, huzura, iyi yönetime, adalete ve hakkaniyete katkı sağlayan herkesin emekleri var olsun, gayretleri bereketli olsun” dedi.

Kamu denetçisi sadettin Kalkan ise yaptığı konuşmasında, Kamu personel rejimine ilişkin memurlardan gelen başvuruları değerlendirdiklerini ve aynı zamanda kamu görevlilerinin vatandaşlara karşı tutum ve davranışları hakkındaki şikâyetleri incelediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu denetçisi sadettin Kalkan basın mensuplarının sorularını cevapladılar. (Hasan Çakmak)

Kamu Başdenetçisi Malkoç Erzincan’da basınla buluştu