Kampüste engelleri kaldırıyoruz !..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kampüste engelleri kaldırıyoruz !..NÖHÜ Engelli Öğrenci Birimi koordinatörlüğünde, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinlikleri” gerçekleştirildi.
Gamze YILDIRIM – NİĞDE – Birlik Haber Ajansı (BHA)
Etkinliklere katılarak özel gereksinimli öğrenciler ve personeller ile bir araya gelerek desteklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında, “Birleşmiş Milletler tarafından engelli bireylerin haklarının korunması ve diğer insanlarla eşit düzeye getirilmesi amacıyla ‘Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık gününü, “Engelsiz Kampüs Engelsiz Dünya” mottosunu kendisine misyon edinmiş Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bizler de hatırlamakta ve engelsiz olarak ifade ettiğimiz özel gereksinimli bireylerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ilişkin farkındalık çalışmalarına katkılar sunmaktayız. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara yönelik olarak farkındalık oluşturma hedefiyle, öğrenci ve personelimize kampüslerimizde engellerini hissettirmeyecek derecede gelişmiş fiziki altyapıya sahip eğitim öğretim süreci için bu faaliyetlerimiz kararlılıkla devam etmektir” dedi.
 
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Duvar Boyama Etkinliği, Goalball Oyunu, Söyleşi, Bana Kulak Ver Adlı Projenin Sunumu, Bilgilendirme Stantları ve Film Gösterimini de kapsayan ve oldukça keyifli anlara sahne olan etkinlikler sonunda programlara katkı veren akademisyenlere teşekkür belgesi takdim etti. (Niğde Medya Haber Sitesi Muhabir: Gamze Yıldırım)

Kampüste engelleri kaldırıyoruz !..