Kadın Liderler Gaziantep’te Bir Araya Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Liderler Gaziantep'te Bir Araya GeldiGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Buluşması programında kadın liderlerle bir araya geldi. Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Buluşması temalı programda Amasya Üniversitesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu temsil etti.

Program, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’ın moderatörlüğünde Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitü’nün kuruluş amacını anlatan tanıtım filmiyle başladı. Programda iklim, bilim konularında kadın akademi buluşmalarıyla ilgili fikir paylaşımı yapıldı. Sürdürülebilirlik ve İklim değişikliği, bilgi nasıl verilir ve nasıl paylaşılır, yeşile dönmek için neler yapılmalı, gençlere farkındalık oluşturma ve üniversitelerde farkındalıkla ilgili teşviki nasıl arttırmalıyız konuları da konuşuldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, program sonunda verdiği demeçte ise şu ifadeleri kullandı:

“İklim, bilim, kadın. Adı konulmamış üçüncü dünya savaşı yaşanıyor. Artık bilgi ekonomisi çağındayız. O yüzden bu tarihi binada hem tarihimize sahip çıkıyoruz hem de geleceğimize iklim, bilim, kadın vizyonuyla sahip çıkıyoruz. Yeni bir gelecek bizi bekliyor. Yeşil şehirler, akıllı şehirler, sağlıklı şehirler başlığı altında, kadın bakış açısıyla, kadının duygusal zekasıyla, kadın liderliğiyle ne yapmak gerekiyor? O yüzden bu bakış açısı bizim açımızdan çok önemli. Gideceğimiz bir döngüsel sistemin altyapısını nasıl oluşturacağız? Bunu çalıştık. En önemli şey moral motivasyon, heyecan, özgüven, içerideki salonda hepsi vardı. Bunu bir hafta gibi çok kısa sürede yaptık. Ben bütün ekibe çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu işler öyle kolay değil. Birebir ulaşmak gerekiyor. Bir hafta içerisinde herkes çok yoğun, bu kadar yoğun katılımı sağlamak mümkün değil. Bu şehrin enerjisi büyük, sinerjisi büyük bir pozitif gücü var, insan gücü var. O yüzden dünyanın sorunlarını Gaziantep modeliyle iklim, bilim ve kadın bakışıyla çözeceğiz.” dedi.

Program, kadın liderlerin Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nü ziyaret etmesiyle sona erdi. (Betül Yılmaz)

Kadın Liderler Gaziantep’te Bir Araya Geldi