Jean Monnet Burs Programı için başvurular sürüyor

Avrupa Birliği (AB) finansmanlı “Jean Monnet Burs Programı” 2025-2026 akademik yılı başvuruları devam ediyor...

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının yürüttüğü Burs Programı, Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkı sunmak ve AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyenlere Avrupa’nın en saygın üniversitelerinde eğitim alma fırsatı sunuyor. Burstan yaklaşık 190 kişi faydalanabilecek.

Jean Monnet Burs Programı: Geleceğe yatırım

Jean Monnet Burs Programı, AB alanında yetişmiş nitelikli uzman sayısının artırılması amacıyla 30 yılı aşkın süredir başarıyla yürütülüyor. Türkiye’nin AB üyelik hedefini destekleyen Burs Programı, bursiyerlerin hem akademik hem de profesyonel gelişimlerine önemli bir katkı sunuyor. Bugüne kadar 3.000’den fazla bursiyer, programdan yararlanarak AB alanında bilgi ve deneyim kazandı.

Kimler bu fırsattan yararlanabilir?

AB müktesebatı konusunda kendini geliştirmek isteyen birçok farklı kesime hitap eden Jean Monnet Burs Programına:

  • Kamu çalışanları (kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar ve yerel yönetimler-belediyeler, il özel idareleri-, kalkınma ajansları, kamu kalkınma ve yatırım bankaları, kamu mevduat bankaları vb. kuruluşlarda çalışanlar dâhil)
  • Türkiye’deki özel sektör çalışanları (yerleşik diplomatik temsilciliklerde ve sivil toplum kuruluşlarında (STK) vb. çalışanlar dâhil),
  • Türkiye’deki üniversitelerin akademik ve idari personeli,
  • Türkiye’deki üniversitelerin lisans son sınıf ve lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri başvurabilir.

Başvurular için son tarih: 5 Kasım 2024!

Başvuru şartları ve gerekli belgeler hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen adaylar, Jean Monnet Burs Programı’nın resmi web sitesinde (www.jeanmonnet.org.tr) yer alan 2025-2026 Duyuru Metnini inceleyebilirler.

Bursun sağladığı avantajlar

Burs Programı AB üyesi ülkelerde bulunan en saygın eğitim kurumlarında en az 3, en fazla 12 ay boyunca lisansüstü ve araştırma düzeyinde akademik çalışma yapma fırsatı sunuyor. Program kapsamında yalnızca 32 adet müktesebat başlığında yapılacak politika temelli akademik çalışmalar destekleniyor. Bursiyerlerin okul ücretleri ve aylık yaşam giderleri burs tarafından finanse ediliyor. Ayrıca vize, seyahat ve eğitim materyalleri gibi masraflar için de sabit ödenek sağlanıyor.

Türkiye’deki en prestijli burs imkanlarından birisi olarak kabul edilen Jean Monnet Burs Programından yararlanan bursiyerler, AB katılım sürecinin her aşamasına katkı sağlama fırsatı kazanıyor. Bu köklü Burs Programının bir parçası olmak ve kişisel kariyerlerinde gelişim sağlamak isteyen adaylar, 5 Kasım 2024 tarihine kadar gerekli belgeleri tamamlayarak burs başvurusunda bulunabilir.

Jean Monnet Burs Programı için başvurular sürüyor