İstanbul Barosu Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu’dan Anayasa’nın ilk 4 maddesine yönelik açıklama

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen seçimde, Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan İbrahim Özden Kaboğlu, başkan oldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen seçimlerde, Değişim İçin Avukatlar Grubu’ndan İbrahim Özden Kaboğlu yeni başkan olarak seçildi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 64 bin 72 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu kurulda, 161 sandık kuruldu. Saat 17.00’de sandıkların kapanmasıyla oy sayımı başladı ve sonuçlar, kurulan ekranlardan avukatlar tarafından takip edildi. Seçimde Kaboğlu, 7 bin 219 oy alarak başkanlık görevine seçildi.

Seçimde 12 aday yarıştı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan mevcut Baro Başkanı Filiz Saraç ve Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Ayrıca, Avukatın Yükselişi Hareketi Grubu’ndan Hasan Kılıç, Değişim İçin Güçlü Baro Grubu’ndan Mert Er Karagülle, Avukat Hakları Grubu’ndan Turgay Bilge, Genç Hukuk Hareketi Grubu’ndan Türkan Kara, İstanbul Avukatlar Birliği Grubu’ndan Metin Uraçin, Bağımsız Avukatlar Grubu’ndan Abdülhalim Yılmaz, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Hakan Çatak başkanlık için yarışan diğer isimler oldu. Yasin Şen ve Savaş İşleyen ise bağımsız adaylar olarak katıldı.

Başkan seçilmesinin ardından İbrahim Özden Kaboğlu, Anayasa’nın değiştirilemez ilk dört maddesi hakkında görüşlerini dile getirdi. Kaboğlu, ilk 4 maddenin olumlu anlamında değiştirilebileceğini söyledi ve  1995 yılında Anayasa’nın başlangıç kısmındaki ırkçı ifadelerin çıkarıldığını, 2001’de ise madde 14’e insan haklarına dayanan laik ve demokratik cumhuriyet tanımı eklendiğini belirtti. Kaboğlu,  bu değişikliklerin Anayasa’yı ileriye taşıdığını söyledi.

İstanbul Barosu Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu’dan Anayasa’nın ilk 4 maddesine yönelik açıklama