İsrail’e 104 ülkeden ortak kınama!

İsrail, Ortadoğu'daki gerilimin bir an önce azaltılması çağrısında bulunan BM Genel Sekreteri Guterres'i "istenmeyen adam" ilan etmesinin ardından, Türkiye'nin de dahil olduğu 104 BM üyesi ülke ve Afrika Birliği, İsrail'i kınayan ortak bir mektup yayımladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Ortadoğu’da gerginlik devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısını yeterince kınamadığı gerekçesiyle “istenmeyen adam” ilan edildiğini ve ülkeye girişine yasak getirildiğini duyurdu. Bunun üzerine, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 104 BM üyesi ülke ve Afrika Birliği, Guterres’e destek veren bir mektup yayımladı.

Bir grup uluslararası kuruluş, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i istenmeyen kişi ilan eden açıklamasına tepki gösterdi. Yayımlanan mektupta, bu açıklamadan duyulan derin endişe vurgulanarak, kınama ifadelerine yer verildi. Açıklamada, uluslararası diplomasi ve iş birliği için zararlı olabilecek bu tür beyanların, barış çabalarını olumsuz etkileyebileceği belirtildi. Öte yandan, Guterres’in görevine olan desteğin sürdürülmesi çağrısında bulunuldu.

Mektupta, “Orta Doğu’daki durum, tüm düşmanlıkların sona erdirilmesi ve ilgili BM kararlarına uygun şekilde Filistin ve İsrail devletlerinin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayacağı iki devletli çözüme doğru inandırıcı bir yol oluşturulmasını daha da geciktirebilir” ifadeleri kullandıldı.

İsrail’e 104 ülkeden ortak kınama!