İsrail ordusu, Hizbullah hedeflerine en kapsamlı hava saldırısını gerçekleştirdi

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine yoğun hava saldırıları düzenliyor. Güney Lübnan, Beka Vadisi ve Suriye sınırındaki bölgeler hedef alındı. Tümamiral Hagari, halkı güvenliğe davet etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İsrail ordusu, 7 Ekim tarihinden itibaren Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine karşı en kapsamlı hava saldırısını başlattı. Hava saldırıları, ülkenin güneyinde yoğunlaşmasının yanı sıra doğudaki Beka Vadisi ve kuzeydeki Suriye sınırındaki bazı alanları da kapsıyor.

İsrail askeri sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, Lübnan’a yönelik olası bir kara harekâtı hakkında yaptığı açıklamada, “İsrail’in kuzeyinden tahliye edilen halkın, evlerine güvenli bir şekilde dönmeleri için gerekli tüm önlemleri alacağız” dedi.

Hagari, Lübnan’ın güneyinde yaşayan halka da Hizbullah’ın mevzilerinden uzak durmaları çağrısında bulundu. Ordu sözcüsü, Hizbullah’ın sivil yerleşim alanlarında silah ve roket sakladığını öne sürdü. Bu iddiaları desteklemek için, bir sivil yerleşiminden gerçekleştirildiği belirtilen Hizbullah saldırısına ait havadan görüntüleri gazetecilere sundu.

İsrail’in Lübnan sınırında yaşayan yaklaşık 60 bin kişi, 7 Ekim’de başlayan saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İsrail ordusu, Hizbullah hedeflerine en kapsamlı hava saldırısını gerçekleştirdi