Isparta Aksu’da toplu açılış töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ISPARTA-BHA

Isparta’nın Aksu ilçesinde TOKİ kanalıyla geçtiğimiz yıl temeli atılan ve tamamlanan 94 dairelik TOKİ konutları, belediyenin projeleri olan kapalı pazar yeri, Atatürk Parkı, GES yatırımı ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan Zindan Mağarası ve Başpınar Tabiat Parkı arasında kalan asfaltlı yolun açılış töreni törenle yapıldı.


Toplu açılış törenine Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Av. Osman Zabun, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, daire müdürleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Isparta Valisi Aydın Baruş, Devlet olarak temel amaçlarının şehirde ne varsa ilçelerde de yaşayan insanların aynı imkanlardan yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Vali Baruş, “Devlet olarak hükümet olarak temel amacımız insanımızı iyi yaşatmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın her konuşmasında ifade ettiği “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını, devletin bütün kademelerinde hakim kılmaya çalışıyoruz. İl merkezleri ve ilçeler ayrımı yapmadan her yerde vatandaşımızın medeni olanaklara rahatça ulaşabileceği ortamları ortaya koymak durumundayız. Bugün açılışını yaptığımız TOKİ konutları da Aksu’nun yaşanabilirliğine çok ciddi katkı sağlayacak. Çok güzel bir mekan olmuş. Bu mekanın Aksu’ya kazandırılmasında büyük katkı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Bakanlık yetkililerine, belediye başkanımıza, tabii ki bu yatırımların kazandırılmasında her zaman Ankara’da yoğun temaslarda bulunan ve emek sergileyen Sayın Milletvekillerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Burada İkinci etap TOKİ’nin yapılması ile birlikte yaşanılabilir konut alanlarının daha da artacağını düşünüyoruz. Özellikle ilçemizden göç ederek ekonomik kaygılarla gitmiş vatandaşlarımızın da tekrar vatanlarına, ilçelerine en azından çalışma hayatları sona erse bile buraya gelmelerine vesile oluruz diye düşünüyorum. Bu yapılan modern konutların doğalgaza kavuşturulması konusunun da çok çok önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah 2026 yılına kadar doğalgaz yatırımı buraya kazandırılacak. Artık Aksu ilçe merkezinin şehir merkezinden hiçbir farkı kalmayacak” dedi.

Yapımı tamamlanan TOKİ konutlarını almaya hak kazanlarının anahtarı katılımcılar tarafından verilerek açılış kurdelası kesildi, daireler gezildi.
Vali Aydın Baruş ardından Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Av. Osman Zabun ve diğer katılımcılar ile birlikte hizmete alınan Aksu Atatürk Parkı ve kapalı pazar yerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlar ile sohbet etti.

Isparta Aksu’da toplu açılış töreni