Irak’ın Kuzeyinde 37 terör hedefi F-16’lar tarafından vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın Kuzey'inde yer alan Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki PKK hedeflerinin hava harekatıyla vurulduğunu duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak’ın Kuzeyinde 37 terör hedefi Türk F-16’lar tarafından vuruldu

Ankara-BHA

Terörle mücadele yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla devam ediyor. Terör örgütü PKK/KCK’nın Irak’ın Kuzeyinde yuvalandıkları kamp bölgeleri bir bir imha ediliyor.

Milli Savuma Bakanlığa (MSB) Irak kuzeyinde bulunan Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki  Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 37 hedef imha edildiğini duyurdu.

 

Sivilleri korumak için her türlü önlem alındı

MSB’nin açıklamasında bölgede yaşayan halık zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı, “Bu harekât sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır ” sözleriyle ifade edildi.ifade edildi.,

MSB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Irak’ın Kuzeyinde 37 terör hedefi F-16’lar tarafından vuruldu