İletişim Başkanlığı’ndan “Yabancı uyruklu öğrenciler” hakkında açıklama

İletişim Başkanlığı'ndan “Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda gölge sınıfı oluşturup yılda bir kez bile okula gelmeyen yabancı uyruklu öğrencilere karne verecek.” iddiasına açıklama geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı’ndan “Yabancı uyruklu öğrenciler” hakkında açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi  tarafından yapılan yazılı açıklama ile “Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda gölge sınıfı oluşturup yılda bir kez bile okula gelmeyen yabancı uyruklu öğrencilere karne verecek.”  iddialarının doğru olmadığı duyuruldu.  Yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, “Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda gölge sınıfı oluşturup yılda bir kez bile okula gelmeyen yabancı uyruklu öğrencilere karne verecek.” iddiası doğru değildir. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminde İstanbul’daki çeşitli okullardan nakil olarak 12 yabancı uyruklu öğrenci gelmiştir. Nakil geldikten sonra sürekli devamsızlık yapan öğrenciler için bugüne kadar hiçbir not girişi yapılmamıştır. Söz konusu öğrencilere karne düzenlemesi yapılması da söz konusu değildir. İlgili öğrenciler, E-Okul sisteminde kayıtlı oldukları için sistem üzerinde sınıf tekrarı yazan boş karneler görünebilmektedir. İlk dönem not almamış ve bugüne kadar herhangi bir not verilmemiş öğrencilerin 12. sınıf puanları oluşmayacağı için sınıf geçmeleri mümkün değildir. Sınıf geçemeyen öğrenciye diploma düzenlenmesi de söz konusu değildir.”

İletişim Başkanlığı’ndan “Yabancı uyruklu öğrenciler” hakkında açıklama