İlahiyatçı Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti

Sağlık problemleri sebebiyle uzun zamandır yoğun bakımda tedavi gören ilahiyatçı yazar Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlahiyatçı Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti

Ankara-BHA

Kanser sebebiyle hayatını kaybeden İlahiyatçı yazar Yusuf Kavallı’nın ölümünü uzun yıllardır birlikte program yaptığı Nur Viral, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Viral paylaşımında, “Çok acı bir haberle güne başladım. Çok kıymetli hocamız Yusuf Kavaklı vefat etti. Hepimizin başı sağolsun. Rabbim kıymetli eşine ve seviklerine dayanma gücü versin.” ifadelerini kullandı.

Yusuf Kavaklı kimdir?

Yusuf Kavakçı, 1946 yılında İstanbul’da doğmuş, Türk ilahiyatçı ve yazardır. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede doktorasını tamamlamıştır. İslam felsefesi, tasavvuf ve modern İslam düşüncesi alanlarında uzmanlaşmıştır.

Kavakçı, akademik kariyeri boyunca İslam düşüncesinin çeşitli boyutlarını incelemiş ve bu konularla ilgili birçok makale ve kitap yayımlamıştır. Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli dergi ve yayınlarda yazıları bulunmaktadır.

Yusuf Kavakçı, Türk İslam düşünce tarihinde önemli bir yere sahip olan akademisyenlerden biridir ve çalışmalarıyla bu alanda derinlemesine araştırmalar yapmıştır.

İlahiyatçı Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti