İklim değişikliğini simülasyonla keşfedecekler: “VR4Climate” projesi başladı

Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin desteğiyle hayata geçirilen ve Yenimahalle Belediyesi'nin başvuru sahibi olduğu "VR4Climate" projesi, iklim değişikliğinin etkilerini gençlere deneyimleterek öğretmeyi amaçlıyor. Proje, Buca Belediyesi, Ankara Üniversitesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği, İtalya'dan Lecco Belediyesi ve IRCSS MEDEA'nın ortaklığıyla yürütülüyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Şehir Eşleştirme Eylemi-II programı çerçevesinde yürütülen projede, yerel yönetimlerin iklim değişikliği ve çevre alanında sürdürülebilir kurumsal yapılarını güçlendirmek hedefleniyor. Bu kapsamda, sanal gerçeklik teknolojisi ile geliştirilen “VR4Climate” aracı, 12-14 yaş arası çocukların simüle edilmiş bir orman, deniz ve göl ortamında gezerek iklim değişikliğinin etkilerini keşfetmesine olanak tanıyor.

Projenin ilk aşamasında, Yenimahalle’de 30 öğrenciye eğitim verildi. Buca ve Lecco’da ise toplamda 90 çocuğa iklim değişikliği konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla çalışmalar devam edecek.

İklim değişikliğini simülasyonla keşfedecekler: “VR4Climate” projesi başladı