İBB’den okullara temizlik desteği

Okullardaki temizlik sorununun ardından ABB'den sonra İBB de harekete geçti. İBB, öğrencilerin temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerine destek olmak amacıyla "İBB Temiz Okul Projesi"ni başlattı. Temizlik personelinin yetersiz olduğu belirlenen okullarda mobil temizlik ekipleri hizmet verecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL-BHA

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullardaki hijyen sorunları da gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “İBB Temiz Okul Projesi”ni hayata geçirdi. Bu yeni proje ile birlikte “Temiz Okul Ekibi”, destek talep eden okullara profesyonel temizlik hizmetleri sunacak.

Projenin amacı, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim almasını teşvik etmek ve okul hijyenini artırmak ve bu çerçevede görevlendirilen ekip, sınıflardan ortak alanlara kadar okullardaki tüm alanlarda temizlik hizmeti sağlamak.

İlk etapta 80 personel görevlendirildi

İBB’den yapılan açıklamaya göre, projenin ilk etabında 80 temizlik personeli görevlendirildi. Hafta içi dört mobil ekip, öğrencilerin derste olduğu saatlerde ıslak zeminler ve tuvaletlerin temizliğini gerçekleştirecek. Böylece günde 16, haftada ise toplam 80 okulun ıslak zemin temizlik işlemi yapılacak.

Ayrıca, altı mobil ekip ise hafta içi derslerin ardından akşam saatlerinde haftada 60 okulda genel temizlik uygulayacak. Hafta sonları ise 10 mobil ekip, okullarda genel temizlik yapacak. Her ekip günde iki okulun temizliğini üstlenecek. Bu planlama ile haftada toplam 180 okula temizlik hizmeti sunulmuş olacak.

Okullarda toplam 39 haftada (ara tatiller dahil) 7 bin 20 seans temizlik hizmeti gerçekleştirilecek.

İBB’den okullara temizlik desteği