Hüseyin Can Güner’den Çankaya Evleri Kurslarıyla ilgili açıklama: “Kendi imkanlarımızla devam edeceğiz”

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Tasarrufun eğitimden yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Çankaya Evleri tümüyle belediyemizin imkanlarıyla eğitime devam edecek" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “tasarruf tedbirleri” gerekçesiyle bu yıl Çankaya Belediyesi’nin hobi, kişisel gelişim ve meslek kursları verdiği Çankaya Evleri’ne öğretmen ve usta öğretici atanmadı. Bakanlıkla yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması ardından açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner “Tasarrufun eğitimden yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Çankaya Evleri tamamen belediyemizin imkanlarıyla eğitime devam edecek” dedi.

Yaklaşık 20 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri’’nde açılan meslek eğitimi ve hobi kurslarına ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında Bakanlığın aldığı kararla, bu yıl öğretmen ve usta öğretici atanmadı. Bakanlıkla ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile yapılan uzun süren görüşmelerin sonuçsuz kalması ardından açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Tasarrufun eğitimden yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Çankaya Evleri tümüyle belediyemizin imkanlarıyla eğitime devam edecek” dedi.

YETKİLİLERİ KARARI GÖZDEN GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bakanlığın aldığı kararı yeniden gözden geçirmeye davet eden Başkan Güner şunları söyledi:

“Yaklaşık 20 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından Çankaya Evlerimizde açılan meslek edindirme kurslarıyla ilgili bu yıl yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmış, uzun süren görüşmeler sonunda Bakanlık tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl kursların açılmayacağı belirtilmiştir.

Her yıl Eylül ayı itibariyle kayıtları başlayan ve yıl boyu iki dönem halinde Çankayalılara eğitim olanağı sunan kurslarımızı yurttaşlarımızın meslek edinmeleri, sosyal anlamda desteklenmeleri açısından önemsiyor ve tasarrufun eğitimden yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz.”

“ÇANKAYALILARI MAHRUM BIRAKMAYACAĞIZ”

Belediye olarak vatandaşları bu kurslardan mahrum bırakmama kararı aldıklarını açıklayan Başkan Güner, “2024-2025 döneminde kursları tümüyle belediyemizin imkanlarıyla sürdüreceğiz. Çankayalıları asla bu kurslardan mahrum bırakmayacağız,” dedi.

Kurslarla ilgili ayrıntılı kayıt ve program takvimi Çankaya Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Hüseyin Can Güner’den Çankaya Evleri Kurslarıyla ilgili açıklama: “Kendi imkanlarımızla devam edeceğiz”