Hizbullah’ın Hayfa’ya yönelik İHA saldırısının detayları ortaya çıktı: Üsse hedefli saldırı

Hizbullah’ın Hayfa'daki askeri üsse düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısına ilişkin soruşturmanın ön sonuçları İsrail Ordu Radyosu tarafından açıklandı. Saldırıda kullanılan üç İHA'dan birinin alçak irtifada uçarak İsrail ordusunu şaşırttığı belirtildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İsrail Ordu Radyosu’nun aktardığı bilgilere göre, Hizbullah saldırı sırasında üç İHA, üç güdümlü füze ve roket kullandı. İsrail donanması ve savunma sistemi Demir Kubbe, iki İHA’ya müdahale etti ancak üçüncü İHA ile iletişim Akka kentinin kuzeydoğusunda kesildi. Düşük irtifada uçan bu İHA’nın, GPS sistemine yapılan müdahale veya başka bir sebeple kendi kendini imha ettiği değerlendirildi ve hava tehdidi olarak sınıflandırılmadı.

Yanıltıcı ihbar ve artan siren uyarıları riski

Soruşturma sırasında, Yokneam bölgesindeki halkın şüpheli bir uçak ihbarında bulunduğu, ancak bölgede aynı anda bir helikopterin uçuyor olması nedeniyle hava kuvvetlerinin bu durumu İsrail’e ait bir helikopter olarak değerlendirdiği ortaya çıktı. İsrail Ordu Radyosu, gelecekte benzer durumlarda siren uyarılarının artabileceği ve bazı uyarıların yanlış alarm olabileceği konusunda uyardı.

Saldırı üssün yemekhanesini hedef aldı

Saldırıda kullanılan İHA’nın ‘Şahid 107’ tipi, 3 ila 5 kilogram ağırlığında ve savaş başlığına sahip olduğu, GPS sistemi ile önceden belirlenen rota üzerinden hareket ettiği açıklandı. İHA’nın, askeri üssün yemekhanesini hedef aldığı ve saldırının İsrail askerlerinin yemek yediği bir zamanda gerçekleştiği belirtildi.

Hizbullah’ın Hayfa’ya yönelik İHA saldırısının detayları ortaya çıktı: Üsse hedefli saldırı