“Hedefimiz Sivas’ı elektro-optik vadisi Yapmak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Hedefimiz Sivas’ı elektro-optik vadisi Yapmak”Yıldırım, “üniversitelerimiz ve genç mühendislerimizin çalışmalarını destekleyerek geleceğe yatırım yapıyoruz. Hedefimiz Sivas’ı elektro-optik vadisi yaparak Avrupa’da ilk sırada yer almaktır.” dedi.
Otonom Yük Taşıma robotu Birinciliği Getirdi.
Aselsan Sivas ve AET Electronics Teknokent işbirliğinde Geliştirdikleri, 30 Ağustos 2022 tarihinde savunma sanayi firmalarının katılımı ile gerçekleşen, TEKNOFEST 2022’de Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İleri kategorisinde yarışan öğrenciler, Otonom Yük Taşıma robotuyla Sanayi de Dijital Teknoloji alanında Yiğido adlı takım birinci oldu.
Yiğido Takımı Sivas’a Birinciliği Getirdi
Geliştirdikleri Otonom Yük Taşıma robotuyla Sanayi de Dijital Teknoloji alanında birinci birinciliği elde eden Yiğido adlı takım Sivas’ta il protokolü ile bir araya gelerek projelerini anlattı.

30 Ağustos 2022 tarihinde savunma sanayi firmalarının yoğun katılımı ile gerçekleşen, TEKNOFEST 2022’de Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İleri kategorisinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri birinci oldu.
15 kişilik ekip, AET Electronics Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu TÜRKOĞLU ve Doç. Dr. Ahmet Gürkan Yüksek’in destekleriyle geliştirdikleri otonom yük taşıma robotu projelerini il protokolüne tanıttı.
Aselsan Sivas ve AET Electronics Teknokent yerleşkesinde düzenlenen programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, Aselsan Sivas Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, STSO Başkan Adayı Zeki Özdemir katıldı. Projenin detaylarını ekip başkanı Doç. Dr. Ahmet Gürkan anlattı.
Osman Yıldırım konuşmasında, “Aselsan Sivas Teknokent yerleşkesinde bulunan inovasyon merkezimizde üniversitelerimiz ve genç mühendislerimizin çalışmalarını destekleyerek geleceğe yatırım yapıyoruz. Hedefimiz Sivas’ı elektro-optik vadisi yaparak Avrupa’da ilk sırada yer almaktır.” dedi. (Hakan Bakar)

“Hedefimiz Sivas’ı elektro-optik vadisi Yapmak”