Hayatta İyilikle Anılacak İzler Bırakın"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatta İyilikle Anılacak İzler Bırakın"Başkan Küçüker, Ölümsüz olmak istiyorsanız ,hayatta iyilikle anılacak izler bırakın.” dedi.
 
20. Kuzeydoğu Optiksen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, mesleğe nasıl başladığını anlattı.
 
Hayatta paranın satın alamayacağı şeyler vardır, diyerek sözlerine başlayan, 20. Kuzeydoğu Optiksen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, “1984 yılında Eczanemin üzerinde bulunan Sayın Nevin ŞİMŞEK, isminde bir göz hekiminin önerisi ve tavsiyesi ile Sağlık Bakanlığının açtığı 4 aylık gözlükçülük kursuna katılarak, fenni gözlükçü unvanı ile ruhsat aldım. Optisyenlik programı Türkiye’de ilk defa 1992 yılında Sivas cumhuriyet üniversitesinde başladı. 2000 yılına kadar, Teorik ve pratik derslerde, 8 sene görev yaptım. 250’nin üzerinde optisyen yetiştirdim. Bu öğrencilerimin biriside optisyen Uğur Akkavak ’tır. Opisyen uğur Daha sonra evlendi, aslan parçası bir yavrusu oldu. İsmini Taylan koydu. Optisyen Uğur Akkavak. 2008 de Sivas’ta bir optisyenlik müessesi açtı. Ekmek teknesi müessesesinin unvanını da TAYLAN OPTİK koydu.” ifadesine yer verdi.
 
Başkan Küçüker, “Değerli meslektaşlarım, insanın hayatta para ile satın almayacağı şeyler vardır. Bugün meslektaşımızla aynı statüdeyiz. Gördüğü yerde yine aynı saygıyı gösterir hocam diye hitap eder. Bende kendisi ile gurur duyuyorum. Ailesi ve sevdikleri ile mutlu bir yaşam diliyorum . “İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.”
 
Sevabı devamlı olan ikinci sâlih amel, kendisinden insanların sürekli faydalandığı ilimdir. İnsanın öğrendiği ilmi, elde ettiği bilgiyi başkalarına öğretmesi en büyük hayırlardan biridir. Bunun çeşitli yolları ve şekilleri vardır. Talebe yetiştirmek, kendi ilmini ve bilgisini onlara öğretmek en önemlisidir. Bunun yanında kitap yazmak ve yayınlamak, günümüzün modern imkânlarından faydalanarak disketlere aktarmak, kasete ve filme almak, onların muhafaza edildiği ilmi araştırma merkezleri kurmak, konferanslar ve seminerler vermek, kısaca ilmini ve bilgisini kendisinden sonraki nesillere bir şekilde aktarmak, kişinin amel defterinin kapanmamasına ve sevabının devamlı olmasına vesile teşkil eder.
 
“Her canlı ölümü tadacaktır-al-i imran suresi 185 ” bizlerde zamanı gelince terk-i diyar edeceğiz. Bu eserlerimiz, hizmetlerimiz inşallah bizleri ölümsüz kılacak ismimizi yaşatacaktır. Ölümsüz olmak istiyorsanız ,hayatta iyilikle anılacak izler bırakın.” şeklinde ifade etti. (Hakan Bakar)

Hayatta İyilikle Anılacak İzler Bırakın"