Harşit Vadisi Platformu, Vali Serdengeçti’yi ziyaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GİRESUN-BHA

Harşit Vadisi Platformu üyeleri, Çınar Çetinkaya, Ömer Cebeci, İbrahim Aydin, İbrahim Balcıoğlu, Aynur Arslan ve Kenan Paltun Harşit Vadisinin sorunları ile ilgili görüşlerini aktarmak üzere Giresun Valisi Sayın Mehmet Fatih Serdengeçti’yi ziyaret etti.

Platform Başkanı Çınar Çetinkaya yaptığı konuşmada; 2018 yılında projeleri tasdik edilen ancak bir türlü yatırım programına alınmayan İyileştirilmiş Tirebolu Torul Yolu’nun yapım işini gerçekleştirmek üzere bakanlık ve hükümet nezdinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ayrıca platformun öncelik sorunlarından birisi olan “Vahşi Madencilik konusunda şunları da anlattı; “Giresun il yüzölçümünün yüzde seksen beşi maden sahası olarak tescillendirilmiştir. Bölgemizde tarım alanlarımızda, su havzalarımızda, ormanlarımızda, meralarımızda yapılacak “Vahşi Madenciliğe” karşı platform olarak güçlü bir şekilde mücadele vermekteyiz.  Bizler madenciliğe değil, kanun nizam tanımayan insan ve hayvan sağlığını önemsemeyen yani vahşice madencilik faaliyetleri yapan, bu gibi firmalara karşıyız”

Platformun kurucu üyesi, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci yaptığı konuşmada “Vadimizin sorunlarının çözülmesi için Giresun ve Gümüşhane Valiliği nezdinde “Harşit Vadisi Kalkındırma Birliği” kurulmalıdır. Bu birlik birçok sorunu hızla çözebilir. Ve bu birliğin kurulması çok önemlidir” dedi.

Platformun kurucu üyesi Kenan Paltun ise “Ekonomik nedenlerle bölgemize geri dönüşler olmakta ayrıca nüfusta artmakta ve bu durum çok sorunları birlikte getirmektedir. Bu sorunlar, bina yapımı için yer ve malzeme seçimlerinin uygun olmaması, kaçak yapılaşma, yetersiz yol, su, kanalizasyon, elektrik, çöp altyapıları ve küresel iklim değişikliğinin yarattığı tahribatlardır. Bu konuların devletimiz tarafından büyük bir titizlikle ele alınmasını istiyoruz” dedi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti yaptığı cevabi konuşmada, “tüm bu anlatılanları olumlu buluyor, diyaloğa her zaman açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Doğru yapılan her harekette sizlere desteğim tam olacaktır” ifadesini kullandı.

Görüşme sonrası Harşit Vadisi Platformu tarafından hazırlanan “Umuda Yolculuk” isimli kitap, Vali Serdengeçti’ye sunuldu.

Harşit Vadisi Platformu, Vali Serdengeçti’yi ziyaret etti