Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara ışık tutacak

Harput Kalesi’nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarını inceleyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara da ışık tutacak" dedi....

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara ışık tutacak

BHA-MİAHABER

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, tarihe ışık tutan Harput Kalesi’nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, Harput  İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaş’dan bilgi aldı.

“AZİZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Vali Hatipoğlu, “Harput; yaşayan medeniyetlerin izlerini günümüzde yaşatabilen bir Anadolu kenti. I. Derece Arkeolojik Site Alanı ilan edilen Harput’ta İç Kale başta olmak üzere birçok tarihi eserde arkeolojik kazılar yapılmış, bu eserlerin restorasyon projeleri tamamlanmış ve uygulama aşamasına gelinmiştir. Tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, kazı çalışmaları sonrası ortaya çıkan Orta Mahalle, yapı duvarları, merdivenler, tandırlar, camii, zaviye, Artuklu Sarnıcı, demirci atölyesi, çilehane önümüzdeki yıllara da ışık tutacak. Aziz şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara ışık tutacak