Hamburglu basından Berlin ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamburglu basından Berlin ziyaretiHamburglu basından Berlin ziyareti
Almanya’nın başkenti Berlin’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Hamburg Türk Basın Birliği üyeleri en iyi şekilde ağırlandı. Heyet hem HTBB hakkında bilgi verdi hem de medya kuruluşları ve basın mevzuatları hakkında bilgi aldı.

Nebahat Uzun
HAMBURG- Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) üyelerinden Erdal Altuntaş, Emin Sağlık, Esma Arslan, Nebahat Uzun ve Yaşar Yıldırım, Almanya’nın başkenti ve Almanya’nın basın başkenti sayılan Berlin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 5 kişiden oluşan heyet, Yeşiller eski Milletvekili Özcan Mutlu’yla buluşmanın ardından Almanya’nın medya devi Axel Springer Verlag Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Daniel Böcking ve Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hasan Kocabıyık’ı makamlarında, Berlin Pressehaus binasında büroları bulunan TRT Almanya Temsilcisi Ramazan Aktaş ve Anadolu Ajansı (AA) Almanya merkez bürosundan Erbil Basay’ı da ofislerinde ziyaret etti. Kısa süre önce, Türkiye’den Almanya’ya iş gücü ve misafir işçi olarak gelenlerin hikayelerinin yer aldığı “Almanya Nasıl Vatan Oldu?” başlıklı kitabını okuyucunun beğenisine sunan Özcan Mutlu ile kahvaltıda buluşan basın heyeti, Mutlu’ya kitabıyla ilgili sorular yönelttiler. 18 yıl milletvekilliği yapan eski Federal Milletvekili Mutlu, önsözünü Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in yazdığı kitabının içeriği hakkında bilgi verirken kitabın Türkçesini imzalayarak ziyaretçilerine takdim etti.

BİLGİ ALDI
Basın heyetine bir saatten fazla zaman ayıran Daniel Böcking ise dev medya kuruluşunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 16 binin üzerinde çalışanı olan Axel Springer Verlag ile ilgili geniş bilgi veren Böcking, yayın organının baskı, çevrimiçi, televizyon ve diğer bölümlerini gezdirirken Hamburg’daki basın çalışmaları hakkında da ziyaretçilerinden bilgi aldı. Heyet daha sonra Basın Müşaviri Hasan Kocabıyık’ı makamında ziyaret eden heyet, HTBB hakkında bilgi verdi. Ziyaretçilerin Türkiye’den akredite Basın Kartı konusundaki sorularını yanıtlayan Kocabıyık, “Basın kartları, Basın Kartı Yönetmeliği kapsamında veriliyor ve bu yönetmeliğin dışına çıkılamıyor. Şartları yerine getirenlere basın kartı veriliyor. Şu an bu konuyla ilgili mevzuat düzenlemesi var” dedi. 2018 yılında Hamburg’da yapılan toplantıda yerel medyaya verilen sözlerin unutulmadığını hatırlatan Kocabıyık, “Ama basın kuruluşları Türkçe yayın yapsalar bile, Almanya’da kuruldukları için var olan mevzuata takılıyor. Bu konuda yeni bir düzenleme gündemde ve kapsam genişletiliyor” şeklinde konuştu. TRT Almanya Temsilcisi Ramazan Aktaş ve AA temsilcilerinden Erbil Basay, yayın kuruluşları ve çalışmaları hakkında konuklarına bilgi aktardılar. Heyet ziyaretini Kocabıyık’la buluştuğu akşam yemeğiyle noktaladı. (Erdal Altuntaş)

Hamburglu basından Berlin ziyareti