Hamburg Türk Basın Birliği yeni yönetimini belirledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamburg Türk Basın Birliği yeni yönetimini belirlediHAMBURG, BHA-  Türk Basın Birliği (HTBB) olağanüstü seçimli genel kurulunu yaparak başkanlığa oybirliği ile Mehmet Atak’ı seçti. ID Diamond Düğün Salonu’nda yapılan seçime, üyelerin yanısıra dernek başkanları ile özel davetilerden oluşan yaklaşık 50 kişi katılıdı. Genel kurul öncesi yapılan Divan başkanlığına Avukat Kemal Su seçilirken, Atiye Arslan ve İrfan Gündoğan da yardımcı olarak divanda yer aldılar. Av. Kemal Su seçim hakkında ön bilgileri verdikten sonra, 38 dernek üyesinden 23 üyenin katılarak salt çoğunluğun sağlandığını açıkladı. 23 üyenin oy kullandığı toplantıda vekaleten Başkanlık yapan Erdal Altuntaş faaliyet raporunu, sayman Esma Arslan ise mali raporu okudu. Sorulan soruların ardından geçilen oylamada yönetim kurulu oybirliğiyle aklanarak seçimlere geçildi.
Erdal Altuntaş’ın tekrar aday olmayacağını açıklaması ve başka aday olmadığından dolayı seçimlere tek aday olarak katılan Mehmet Atak (www.gazetem.eu), yapılan açık oylamada tüm üyelerin oyunu alarak derneğin yeni başkanı oldu. HTBB başkan yardımcılığına Ahmet Durmuş (Hamburg Haber), saymanlığa ise Bekir Tanrıkulu seçildi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Esma Arslan, Serdal Zeynel, Mehmet Uzun, Evrim Şendur, Hurşit Köse ve Bülent Kayaturan (Bedo) getirildi. Denetleme kurulu görevine ise Kemal Doğan, Erdal Altuntaş ve Rıza Atamtürk seçildiler. Üçüncü defa HTBB Başkanlığına seçilen Mehmet Atak, yeni projelerini anlatan bir konuşma yaparak “Önümüzdeki iki yıllık dönemde yapılacak çok işimiz var. Tüzük, meslek ödülleri, TGH binasında etkinliklerimizin yapılması, TGH delegelerinin tespiti, ziyaretler ve geziler, STK’larla görüşmeler, paneller, açık oturumlar gibi projelerimizi hayata geçirmek için ekibimle birlikte çalışmalar yapacağız“ dedi. Yönetim kurulu dışında Danışma ve Çalışma Kurulu da oluşturmayı planladıklarını belirten Atak, „Böylece tüm üyelerimize görev vererek aktif olmalarını istiyoruz“ dedi.
Bayrağı yeni Başkan Mehmet Atak’a teslim eden Erdal Altuntaş da Mehmet Atak ve ekibine başarılar diledi. Seçimlere özel davetli olarak katılan dernek başkan ve temsilcilerinden Salih Demirci (Saadet Partisi Hamburg), Yüksel Özkartal (UID Hamburg), Remzi Jasim (Irak Türkmenler Derneği), Ruhi Özer (Sivasspor Taraftarları Derneği), Özgül Karık (Hamburg Cesaretli Kadınlar Derneği), Rakıp Ayhan (Giresun Soğukpınar Derneği), Şenay Gemici (Fenerbahçe Hamburg) yeni seçilen yönetime başarı dileklerinde bulundular.

Hamburg Türk Basın Birliği yeni yönetimini belirledi