GÜREŞ AĞASI PARALARI KATIR İLE GETİRDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜREŞ AĞASI PARALARI KATIR İLE GETİRDİÇanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde geleneksel olarak düzenlenmekte olan Çardak Yağlı Güreşlerinde ağalık ihalesini kazanan Seyhan Arslan vermesi gereken parayı ilginç bir yöntem ile ödedi. Arslan ihale bedelini bir katıra yükleyerek teslim etmeyi tercih edince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

1 MİLYON 17 BİN LİRAYA KAZANDI

Bu yıl 288 ncisi düzenlenen ve Cengizhan Şimşek’in başpehlivanlığını kazandığı Geleneksel Çardak Yağlı Güreşlerinde her yıl olduğu gibi güreş ağalığı ihale yöntemi ile gerçekleşti. Açık arttırma ile düzenlenen ihaleyi 1 milyon onyedi bin lira bedel ile Seyhan Arslan kazanarak Geleneksel Çardak Yağlı Güreşleri ağası olmaya hak kazandı.

ÖDEME YAPILMADI DEDİKODUSU

İhalenin ardından belli bir süre geçmesine rağmen güreş ağası Seyhan Arslan’ın ihale bedelini ödemediği şeklinde söylentiler camiada dilden dile dolaşmaya başladı. İddialara göre bunun üzerine Ağa Seyhan Arslan rahatsızlık hissetti ve söylentileri yalanlamak ve ortadan kaldırmak için harekete geçti. Seyhan Arslan, camianın önde gelen diğer güreş ağaları ile birlikte ihale bedelini oluşturan paraları bir katıra yükleyerek ödemeyi planladı.

ÖNDE KATIR ARKADA GÜREŞ AĞASI

Çardak Güreş Ağası hazırladığı 1 milyon 17 bin liralık banknotları desteleyerek bir katıra yükletti ve yola çıktı. Beraberinde diğer güreş ağaları ve destekçileri ile birlikte kortej Çardak beldesine girince tüm gözler kendilerine çevrildi. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında para yüklü katır ile yürüyen Seyhan Arslan davul zurna sesleri arasında Çardak Belediyesi önüne geldi. Seyhan Arslan’ı Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci karşıladı.

PARALAR MAKAMA TAŞINDI

İhale bedeli olan 1 milyon 17 bin lira nakit para katırdan indirilerek Metin Semerci’nin makamına taşındı. Güreş Ağası Seyhan Arslan burada güreş ihale bedelini Belediye Başkanı Metin Semerci’ye teslim ederek yükümlülüğünü yerine getirdi. Arslan burada yaptığı konuşmada hakkında ihale bedelini ödemediği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirterek “Çardak Güreşleri Kırkpınar’dan sonra en önemli organizasyonları arasındadır ve tüm ülkede güreşlere büyük ilgi gösterilmektedir. Güreşlerin popülerliği her geçen yıl artmaktadır. Ben de daha da ilgiyi arttırmak için ödemeyi bu şekilde yapmaya karar verdim” dedi. (Vedat Sezer)

GÜREŞ AĞASI PARALARI KATIR İLE GETİRDİ