Güller Ekspresi Burdur bağlantısının ilk seferine başladı

Güller Ekspresinin Burdur bağlantısının fiziki tren işletmesi ile ilk seferine başlaması dolayısıyla düzenlenen ilk yolcu treninin karşılanması ve uğurlanması töreni gerçekleşti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güller Ekspresi Burdur bağlantısının ilk seferine başladı

Burdur Garında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayarak protokol konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşmaları Vali Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Milletvekili Mustafa Oğuz ve TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın tarafından yapıldı. Konuşmaların ardından TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Yalçın, Vali Öksüz’e minyatür lokomotif tren hediye etti.

Bir 1 kişi, tren ve yazı görseli olabilir

Vali Öksüz ve protokol üyeleri trene binerek yolculuk yapacak olan vatandaşlara hayırlı yolculuklar dileyerek, günün anısına anmalık hediye ettiler. Daha sonra sefer saati gelen treni Vali Öksüz ve törene katılan vatandaşlar el sallayarak uğurladı.

Bir 5 kişi ve tren görseli olabilir
Vali Öksüz programda yaptığı konuşmada, “Çok önemli anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz. Bundan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Burdurlu hemşerilerim bugünü özlemle bekliyordu. Trenin Burdur’a 15 yıl aradan sonra ulaşmış olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu tren İlimize, Aydın’a, Denizli’ye, İzmir’e ama bir yandan da Eskişehir’e, oradan İstanbul’a Ankara’ya Konya’ya yüksek hızlı tren hatlarına bağlıyor olmasının önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin her tarafından yaşayan insanlarla bu anlamda bir gönül köprüsü olarak demir yolu ağının kurulmuş olması da ayrıca memnuniyet vericidir diye düşünüyorum.

İlimiz turizm hareketliliği bakımından her geçen gün ivme kazanıyor. Salda Gölü, Sagalassos, Kibyra Antik Kentleri ile doğal güzellikleriyle, tarihi konaklarıyla, müzeleriyle turizm hareketliliğine bu treninde çok önemli katkı sunacağını, İlimizin bu anlamda katma değerinin arttırılmasına katkı sunacağına yürekten inanıyorum. Trenin hem Burdur için hem Burdur’da yaşayan vatandaşlarımız, hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu trenin buraya gelmesinde emeği geçen her zaman yakın desteklerini hissettiğimiz öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda İlimiz adına teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımıza, Demir Yolu Taşımacılık Genel Müdürümüze ve bu tren için emek veren gayret gösteren milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güller Ekspresi Burdur bağlantısının ilk seferine başladı