Göle Belediyesi, başıboş sokak hayvanlarını toplamaya başladı

Göle Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik başlattığı, “Kısırlaştır, Aşılat, Yeninden Yaşat” projesi hayata geçirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göle Belediyesi, başıboş sokak hayvanlarını toplamaya başladı

ARDAHAN-BHA

İktidar tarafından hazırlanan ve kamuoyunda tartışma yaratan sahipsiz sokak hayvanlarının öldürülmesi tartışması sürerken Göle Belediyesi ilçe genelindeki başıboş sokak hayvanlarını toplayarak kısırlaştırma çalışmasına başladı.

Bir Can Bir Nefes Derneği ve Göle Belediyesi arasında yapılan işbirliği ile Veteriner Hekim Ömürcan Sural’ın koordinasyonunda sokak hayvanlarına yönelik başlatılan kısırlaştırma, aşılama ve rehabilite çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.  

Göle Belediye Başkanı Gökhan budak, ilçedeki sokak hayvanlarına yönelik çalışma hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Seçim döneminde söz verdiğimiz projelerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göle ilçemizde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması projemize başlamış bulunmaktayız. Bircan Bir nefes Derneği ile iş birliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz bu önemli projeyi belediyemizin veteriner hekimi ve personelleri ile birlikte yürütüyoruz. Projeye “Kısırlaştır, Aşılat, Yeniden Yaşat” sloganıyla başladık ve bu doğrultuda çalışmalarımızı dikkatli ve düzenli bir şekilde sürdürmekteyiz. Sokak hayvanlarının sağlığını ve refahını artırmayı hedeflediğimiz bu projede, kısırlaştırma işlemlerimiz titizlikle devam etmektedir.

Göle Belediyesi olarak, hayvan haklarına ve çevre sağlığına duyduğumuz saygı ve önemi bir kez daha vurgulamak isteriz. Projemizin başarılı bir şekilde ilerlemesi ve ilçemizdeki sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Göle Belediyesi, başıboş sokak hayvanlarını toplamaya başladı