GÖKSEL YARIZ: HALKIMIZ PARTİMİZİ BENİMSEMİŞTİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÖKSEL YARIZ: HALKIMIZ PARTİMİZİ BENİMSEMİŞTİR1. Olağan kongreyle Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı görevine seçilen Göksel Yarız ve yönetim kurulu basınla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Yarız, “Halkımız çözümün yeniden Refahta, Milli Görüşte olduğunu kabul etmiş ve benimsemiştir. Bunun en net sonucunu 2023 seçimlerinde göreceğiz” dedi.
Burhan Ergin

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksel Yarız, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Van İl Sorumlusu Harun Pala, İpekyolu İlçe Başkanı Murat Ergin, Edremit İlçe Başkanı Mehmet Şahin, Bahçesaray ilçe Başkanı Aydın Çiçek, Çaldıran İlçe Başkanı Vahdettin Demir, Gevaş İlçe Başkanı Onur Sezer, Gençlik kolları Başkanı Ali Emre Çalımlı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basınla bir araya geldi.

“Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olma onurunu yaşıyoruz”

Toplantıda söz alan İl Başkanı Yarız, “13 Ağustos 2022 Cumartesi günü Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın katılımıyla 1. Olağan kongremizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Kongreden sonra il yönetimimiz ve ilçe başkanlarımızla sizlerle bir arada olduğumuz için mutluyuz. Malum önümüzde Türkiye gündemini meşgul edecek bir genel seçim çalışması var. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak ilk defa bir seçime gireceğimiz için genç ve heyecanlı bir partiyiz. Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olma onurunu yaşıyoruz. 300 bine yakın Yargıtay kayıtlı ve elimizde ıslak imzalı 500 bin üzerinde üyemiz var. Aylık olarak 30 bin yeni üye kaydı gerçekleştiriyoruz. Halkımız çözümün yeniden Refahta, Milli Görüşte olduğunu kabul etmiş ve benimsemiştir. Bunun en net sonucunu 2023 seçimlerinde göreceğiz. Malum iktidar artık sonunun geldiğini anlamış ve tüm sıkıntılara göz yummuş kulak tıkamıştır. Türkiye tarihinde hiç kimseye nasip olmamış yetkilerle ülkeyi yönetemeyen yorgun iktidarın gidişi milli görüş ile gerçekleşecektir” dedi.

“18. madde belli bir kesime rant sağlamak için uygulanıyor”

Van’da uygulanan 18. maddeye değinen Yarız, “Türkiye gündeminden çok Van gündemini değerlendirmek isteriz. Çünkü Türkiye gündemine neresinden bakarsanız bakın elinizde kaldığını göreceksiniz. Her gün zam ve yolsuzlukların yapıldığı bir dönem yaşıyoruz. En son örneği KPSS sınavıdır. Van bizim evimiz, Van bizim her şeyimiz bizler ve sizler bir arada durmazsak Van diye bir şey olmayacak. Kararlı ve istikrarlı olmalıyız. Bakın Türkiye’nin hiç bir ilinde örneği olmayan 18. madde Van’da belirli bir kesime rant sağlamak için en katı şekilde uygulanıyor. Bundan en çok zararı da Vanlı kardeşlerimiz görüyor. 18. madde Van’a uygulanmış bir yüz karasıdır. 18. madde Ahmet amcanın yıllardır çalışıp aldığı 500 metrekare arsasının elinden zorla alınmasıdır. 18. madde Van için tamamen hayal kırıklığıdır. İlgili Bakana ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Lütfen bu yanlıştan dönülsün Vanlı kardeşlerimizi mağdur etmeyin” diye konuştu.

“VASKİ üzerinden bazı çarpıcı vahim iddialar var? “

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne eleştiriler yönelten Yarız, “Edremit yeni mahallede bir sokağın suyu yoktur. Defalarca Edremit Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, kaymakamlığa ve valiliğe gidilmesine rağmen o sokağımıza su verilmiyor. İcralara gelince insanları mağdur eden VASKİ neden çalışmıyor? VASKİ’nin sadece görevi ortak banka hesabı açıp vatandaşları icra yoluyla mağdur etmek midir? VASKİ üzerinden bazı çarpıcı vahim iddialar var? Yandaş 10 avukata verilen yetkilerle su borcu olan vatandaşları icra yöntemiyle korkutup belirledikleri ortak hesaba para yatırmaları istenmektedir. Bu konuyla ilgili Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekiline soruyorum. Bu iddialar doğrumu? Bu şekilde bir banka hesabı var mıdır? Neden 10 tane yandaş avukata görev verildi? Neden Van Barosundan kurayla avukat seçilmedi? İdarecilere sesleniyorum hesap günü gelir lütfen vicdanlı olun” şeklinde konuştu.

“Gün yeniden Refah günüdür”

İl Başkanı Göksel Yarız son olarak şunları söyledi; “Yeniden Refah Partisi’nin Van’da yapılan ve Van gölünü kirlenmekten kurtaracağı söylenen arıtma tesisi bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temiz hava solumasına engel oluşturmuştur. Bölgede yaşayan vatandaşlar yazın nasıl gelip gittiğini anlamadılar. Gelen kötü kokulardan kaynaklı yaz boyunca kapı pencerelerini kapalı tuttular. Yeniden Refah belediyelerinde susuz ev, kötü koku saçan hiçbir yapı kalmayacak. Buradan sizler aracılığıyla Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etmek istiyorum. Mohsennamjoo adlı şahsın konseri için tahsis edilen yerin iptali kararı yerinde ve doğru bir karardır. Hükümete, mecliste gurubu olan tüm siyasi partililere sesleniyorum Meclisin açıldığı ilk gün SMA hastası yavrularımızın tedavi masrafları SGK kapsamına alınması için çalışma başlatılmasına, cinsiyet değiştirmenin SGK kapsamından çıkarılmasına, aile yapısını bozan LGBT derneklerinin kapatılmasına, yönelik derhal bir çalışma ile yasalaştırılması gerekmektedir. Ayrıca artan maliyetlerden kaynaklı mıdır bilmem ama buradan ev ve işyeri kiracısı olan mülk sahiplerine sesleniyorum Vanlıların deyimiyle kendinizi Allah’tan etmeyin kira artışınızı minimum seviyede tutun bugün yarın yüz yüze bakacaksınız bu dünyanın birde hesap günü olacak kiracıların çocuklarının 3 kuruşuna göz dikmeyin. Buradan tüm halkımıza açık çağrımızdır. Birinci kırk yılda yapılanlar ikinci kırk yılda yapacaklarımızın teminatıdır. Gün yeniden Refah günüdür. Gün yeniden Milli görüş günüdür.”

Daha sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Van İl Sorumlusu Harun Pala, kapı kapı dolaşacaklarını belirterek, vatandaşların yanında olacaklarını söyledi. (Rıdvan Can)

GÖKSEL YARIZ: HALKIMIZ PARTİMİZİ BENİMSEMİŞTİR