GESIFED üyeleri Aydın’da bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GESIFED üyeleri Aydın’da bir araya geldiGüney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESIFED) üyeleri Aydın’da bir araya geldi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın hizmet sunduğu Aydın, Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren derneklerin oluşturduğu GESİFED Yönetimi ile üyeleri, Aydın’da hizmet veren bir otelde basın mensupları ile bir araya geldi.

Aydın’dan 6 derneğin ev sahipliğini yaptığı toplantıda konuşan GESİFED Başkanı Oktay Mersin, “Aydın, Denizli ve Muğla’da ortak ilke ve hedefleri benimseyen, düşünce ve hareket birliği sağlayan iş insanları derneklerini aynı çatı altında toplama düşüncesiyle 2012’de kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. GESİFED Kuruluşunun hemen ardından, gücünü ve etkinliğini, iş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerinden alarak çatısı altında 26 bölgesel, 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon, 300’e yakın üye dernek üzerinden 50 bine yakın şirket bulunduran Türk Girişim Ve İş Dünyası Konfederasyonu’na (TÜRKONFED) üye olmuştur. Bizler 2021 senesi Nisan ayında göreve geldik. İlk hedefimiz bölgede daha aktif olabilmek adına üye sayımız arttırmak oldu, bunu da başardık. Bünyemize 3 yeni dernek dahil ettik. GESİFED, Aydın’da 6, Denizli’de 4, Muğla’da 2, İstanbul’dan da TÜSİAD’ın üye olduğu; toplamda 13 üye dernek üzerinden bin 500’ün üzerinde iş insanına hitap etmektedir. Diğer hedeflerimizi hayata geçirebilmek adına komisyonlar kurduk. Girişim Sermayesi Ekosisteminin tanıtılması adına önemli katkılar koymayı hedefliyoruz. Çünkü bu trendin dünyanın gözdesi olduğunu düşünüyoruz. Dünyaya ayak uyduracaksak artık Teknolojiyi ve Bilişimi göz ardı etmemiz mümkün değil. Bu sebeple Teknoloji ve Girişim Sermayesi komisyonumuzu kurduk. Çalışmalarımızı her zaman akademik alt yapıya da dayandırmak istemekteyiz. Bu nedenle üç ilimizin üniversiteleri ile işbirliği protokolleri yapmaya başladık ve bir komisyon kurduk. Bölgeye ve ülkeye katkı koyacak üyeler arasında ticaretin arttırılmasına ve gerekliliğine inanıyoruz” dedi.

“EFELERİN BİRLİKTE İŞ YAPABİLDİĞİNİ DE GÖSTERMEKTEDİR”

Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (EFESİAD) 2021 yılında Aydın’da kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Coşkun Cerit, “EFESİAD tecrübeleri ve iş hacimleri ile sanayi ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden 11 kişilik kurucuları ile yola çıkmıştır. Kısa zamanda sektöründe söz sahibi olan Aydın il sınırları içinde iş yapan yaklaşık 40 üyeye ulaşmış olup, her geçen gün üye sayısını artırmaya devam etmektedir. Dernek adını efelik kültürümüzden almış olup, efelerin birlikte iş yapabildiğini de göstermektedir” diye konuştu.

“ÜLKE EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Aydın Genç İş İnsanları Derneği (AYGİAD) Başkanı Semih Çakır da, “Derneğimiz 1993 yılında kurulmuş kente sosyal ekonomik kültürel alanda katkı koyan gelenekçi yapısı ile faaliyetlerine dinamik bir şekilde devam eden derneğimizdir. Bugüne gelirsek bağlı bulunduğumuz federasyonumuz GESİFED ve üst federasyonumuz TÜRKONFED ile hiyerarşik olarak yerelde ulusalda istişare ve işbirliği görevlerini layıkıyla yerine getirmektedir. Üye yapımız kendi işinde başarılı ilkeli olduğu gibi tamamen gönüllülük esasına dayalı derneğimiz vasıtasıyla Aydınımıza ve ülkemize topluma gelişim ve kaliteli değişim sunarak sosyal sorumluluk görevini yerine getirmektedir. Ortak girişimde dayanışmada hem ekonomik hem sosyal ulusal ve Uluslararası projelere imza atarak rol model olma kabiliyetini yükseltmektedir. Hâlihazırda yaşadığımız kente sorumluluk duyarak yerel yönetimler merkezi idare meslek odaları üniversitemiz öğrencilerimiz iş dünyası temsilcileri gibi toplumun tüm dinamikleri ile istişare destek ve eleştirel fikir beyan etme görevini yerine getirmektedir. Topluma ve yeni nesile nitelikli katkı koymak adına AYGİAD projelerine ve ülke ekonomisini geliştirmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Diğer dernek başkanlarının kendilerini ve faaliyetlerini anlattığı toplantı, soru ve cevaplarla son buldu. (Erdal Aydın)

GESIFED üyeleri Aydın’da bir araya geldi