Galatasaray’dan sert açıklama: “Rezil bir oyun ve yeni oyuncular”

Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe ile oynanan derbi sonrası yaşananlarla ilgili sert bir açıklama yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe ile oynanan derbi sonrası yaşananlarla ilgili sert bir açıklama yaptı. Kulüp Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan imzasıyla yapılan açıklamada, “Biz sürekli itidal çağrıları yaparak sesimizi yükseltmedikçe, adalet değil ayrıcalık peşinde koşanların saklandıkları yerlerden yine ortaya çıktığını görüyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yazgan, sosyal medyada paylaşım yapan Fenerbahçe yönetimine dikkat çekerek, “Dün sosyal medya hesaplarında işlerine gelen pozisyonları paylaşırken, eş zamanlı olarak yöneticileri, ‘hakemleri baskı altına almayın’ tadında açıklamalar yapıyordu.” dedi. Ayrıca, sponsorlarının basın toplantısında yaratmaya çalıştıkları algıyı besleyerek taraftarlarını konsolide etmeye çalıştıklarını belirtti.

Galatasaraylı yetkili, Okan Buruk ve Michy Batshuayi’nin PFDK’ya sevk edilmesinin, “yeni ahlaksız planın” bir parçası olduğunu savundu. Derbinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Mert Hakan Yandaş’ın disipline sevk edilmemesini eleştirdi. Yazgan, “Bu rezilliklere rağmen utanmadan hala açıklama yapanlara soruyoruz.” diyerek Fenerbahçe’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Ayrıca, bu sezon aleyhlerine 4 penaltı verilmesine ve Fenerbahçe’nin aleyhine penaltı çalınmamasına dikkat çeken Yazgan, “Küçük bir çocuğu bile çıkarlarınıza alet edecek ortamı yaratırken, Fenerbahçe yöneticisinin üniversitesindeki akademisyenlik görevindeki eski MHK Başkanı Lale Orta’yı unuttunuz mu?” sorusunu yöneltti.

Son olarak, Galatasaray, son iki yılda verilen hakem kararlarının tarafsız bir heyet tarafından incelenmesini talep etti. Yazgan, “Biz bu filmi daha önce çok gördük. Aktörlerin isimleri değişiyor ama filmin sonu değişmiyor. Yarattığınız tüm algılara rağmen, sahada kalıp yine biz şampiyon olacağız.” dedi.

Galatasaray, bu açıklama ile hem kendi taraftarını hem de Türk futbolunu bilgilendirmeyi amaçlarken, futbol dünyasındaki adalet ve eşitlik taleplerini yineleyerek sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Galatasaray’dan sert açıklama: “Rezil bir oyun ve yeni oyuncular”