Galatasaray Petrol Ofisi’ne Şampiyonlar Ligi’nde ‘şampiyon’ rakipler

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımının UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde rakipleri belli oldu. Galatasaray'ın grupta zorlu rakipleri var.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, Türk futbol tarihine geçerek UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. A Grubu’na düşen sarı-kırmızılıların rakipleri, kadın futbolunun dev kulüpleri arasında yer alan Lyon, Wolfsburg ve Roma oldu. Galatasaray, bu zorlu grupta mücadele edecek ilk Türk kadın futbol takımı olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

GALATASARAY’IN ZORLU RAKİPLERİ

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki en güçlü rakiplerinden biri, turnuva tarihinde 8 kez şampiyonluk yaşayan ve Avrupa’nın en başarılı kadın futbol takımı olan Lyon. Fransız temsilcisi, son yıllarda kupanın en iddialı ekiplerinden biri olmayı sürdürürken, geçen sezon finalde Barcelona’ya 2-0 yenilerek şampiyonluğu kaçırmıştı.

Bir diğer dev rakip ise Alman futbolunun gururu Wolfsburg. 6 kez final oynayan ve 2 kez kupayı kaldıran Wolfsburg, 2022-2023 sezonunda da finale kadar yükseldi, ancak Barcelona’ya karşı oynadığı çekişmeli mücadeleyi 3-2 kaybetti. Kadın futbolunda deneyimi ve başarılarıyla öne çıkan Wolfsburg, her yıl olduğu gibi bu sezon da büyük bir şampiyonluk adayı.

Galatasaray’ın grubundaki diğer takım ise Roma. İtalyan futbolunun yükselen değeri olan Roma Kadın Futbol Takımı, son yıllarda gösterdiği gelişimle Avrupa sahnesinde yerini sağlamlaştırmaya başladı.

GALATASARAY’IN TARİHİ BAŞARISI

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında Slavia Prag’ı deplasmanda uzatmalarda attığı golle 2-1 mağlup ederek adını grup aşamasına yazdırdı. Bu zaferle Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde yer alan ilk Türk kadın futbol takımı olarak Türk futbol tarihinde bir ilki başardı. Sarı-kırmızılı ekip, bu büyük başarıyla Türkiye’nin kadın futbolundaki potansiyelini uluslararası arenaya taşıdı.

Zorlu rakiplerine rağmen Galatasaray’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki mücadelesi, hem Türkiye’de kadın futboluna olan ilginin artmasına katkı sağlayacak hem de uluslararası arenada Türk futbolunun gücünü gösterecek. Geçtiğimiz sezon şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Şampiyonlar Ligi elemelerinde elenmişti.

Galatasaray Petrol Ofisi’ne Şampiyonlar Ligi’nde ‘şampiyon’ rakipler