“Fırsat verirsen her çocuk başarır” düşüncesi rekorları ve başarıyı getirdi

Ezine Gazi Ortaokulu, Türkiye'de okul mevcuduna göre, en fazla lisanslı öğrencisi olan, en fazla branşta ve en fazla takımla yarışmaya katılan, en fazla kupa ve en fazla madalya alan eğitim kurumu olarak rekor kırmakla birlikte yazılması zor bir hikaye yazdı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Fırsat verirsen her çocuk başarır” düşüncesi rekorları ve başarıyı getirdi

BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA

 

Ezine Gazi Ortaokulu’nda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başında Cumhuriyetin 100. Yılında “Fırsat Verirsen Her Çocuk Başarır “ düşüncesiyle başlatılan ve okul sporlarına katılan öğrenci ve branş sayısını artırarak spor ve fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmeyi birinci hedef olan sportif faaliyetlerde bir çok başarı elde edildi.

Okul Müdürü Oral Dinçkan yaptığı bilgilendirmede, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerin öğrencilerin üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirterek, “Çocuklarımızın neşeli olmaları, sosyalleşmeleri, hareketsiz yaşam tarzından uzak kalmaları, özgüven duygusunu kazanmaları, dostluk ve dayanışma ruhlarını taşımaları, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak amacıyla spora büyük önem veriyoruz” dedi.

Kendisi de A Milli bir sporcu olan okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Erdi Tan’da açıklamasında,  teknolojik gelişmelerin etkisiyle, çocuklarda fiziksel aktivitenin ve hareketin azaldığı, sağlık problemlerinin arttığı bir dönemde spor kültürünü eğitim ile kaynaştıran bir altyapı çalışması yapmak özellikle kız çocuklarımızın spor yapmalarına olanaklar sunmak istediklerini belirtti.

Tan  kendisinin de Spor Lisesi mezunu olduğunu, sporun içinden değil mutfağından geldiğini belirterek, “Öğrencilik sporculuk ve eğitmenlik yıllarının verdiği tecrübeyle birlikte, alandan üniversite mezunu ekip arkadaşlarıyla futbol, voleybol, basketbol, hentbol, atletizm, futsal, güreş, bilek güreşi, halter, kick-boks, satranç, kros, spor tırmanışı, okçuluk, taek-wondo gibi ülkemizde gelişmekte olan Avrupa’da popüler olan hokey, korfbol, ragbi, gibi branşlardan takımlarımız mevcuttur. Kapalı spor salonu olmayan ilçemizde basketbol voleybol spor tırmanışı gibi branşlarda öğrencilerimizle yarışmalara katıldık ve bir çok başarılar kazandık” dedi.

Tan, Ezine Belediye Başkanlığı ve Ezine Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü destekleriyle 1 öğretmen 9 antrenör ile neredeyse tüm öğrencilerini bir branşta, bazı öğrencilerini de iki veya üç branşta müsabakalara götürdüklerini belirterek, “149 öğrencimizi Türkiye Birinciliği ve Bölge müsabakalarına götürerek, 566 lisanslı öğrencimizle, 17 farklı branşta kız-erkek küçükler-yıldızlar toplam 38 takımımızla, okul sporları müsabakalarında resmi olarak 25 Kupa 382 madalya kazandık” dedi.

Tan açıklamasında, özel kolejler, özel okullar, devlet okulları, spor liseleri hatta Spor Bilimleri Fakülteleri veya BESYO Akademilerinde, hiçbir eğitim kurumunda kendilerinin  ulaştığı başarıların ve istatistiklerin bulunmadığına dikkat çekerek, “Bundan sonraki süreçte amacımız ve hedefimiz, geleceğimiz olan öğrencilerimizi ders dışı etkinliklerde sağlıklı ve sosyal ve mutlu birey olarak yetişmelerini gelişmelerini sağlamaktır” dedi.

“Fırsat verirsen her çocuk başarır” düşüncesi rekorları ve başarıyı getirdi