Fahrettin Altun’dan Ayşenur için İngilizce mesaj: ABD, İsrail’e baskı yapmalı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail askerleri tarafından Filistin’deki barışçıl bir gösteri sırasında şehit edilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hakkında İngilizce bir mesaj paylaştı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail askerleri tarafından Filistin’deki barışçıl bir gösteri sırasında şehit edilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hakkında İngilizce bir mesaj paylaştı. Altun, mesajında Eygi’nin şehit edilmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirirken, şu ifadelere yer verdi:

“Yüreğimizde derin bir acıyla Ayşenur Ezgi Eygi’yi son yolculuğuna uğurladık. Allah şehadetini kabul etsin. Ailesine ve sevdiklerine en içten taziyelerimi sunuyorum. Türk hükümeti olarak, bu olayın sorumlularını adalet önüne çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Altun, Ayşenur’un İsrail işgaline karşı mücadele ederken hayatını riske atan cesur bir insan olduğunu vurgulayarak, “İsrail, Ayşenur’u susturmak amacıyla hedef aldı. O, Filistin halkına yönelik zalim baskılara karşı sesini yükselten bir aktivistti” dedi.

Ayrıca, Altun, İsrail’in Batı Şeria’da Ayşenur’un öldürülmesiyle ilgili önce yalan söylediğini, ardından suçu kabul ettiğini ancak bir soruşturma yürütmeyi reddettiğini belirtti. Türk hükümetinin bu konuda zaten bir soruşturma başlattığını ifade eden Altun, uluslararası bir soruşturma çağrısında bulundu.

Altun, “Ayşenur hem Türk hem Amerikan vatandaşıydı. Bu nedenle ABD de İsrail’e baskı yapmalı ve olayla ilgili hesap sorulmasını sağlamalıdır” dedi.

Son olarak, uluslararası toplumun İsrail’in işlediği suçlar karşısında sessiz kalmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Altun, Ayşenur’un şehadetinin İsrail’in cezasız kalmaya çalıştığı bir başka örnek olduğunu belirtti.

“Zulme karşı duran Ayşenur gibi güzel ruhlar, adalet için mücadele eden gerçek kahramanlar olarak tarihe geçeceklerdir. Fedakarlıklarını saygıyla anıyor, kalpten selamlıyoruz.”

Fahrettin Altun’dan Ayşenur için İngilizce mesaj: ABD, İsrail’e baskı yapmalı