Eurolegue’de Türk derbisi Fenerbahçe Beko’nun: Yumruklu kavga damga vurdu

THY Euroleague'in ikinci haftasında oynanan Türk derbisinde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes'i 83-78 mağlup ederek ikinci maçından da galip ayrıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

THY Euroleague’in ikinci haftasında oynanan Türk derbisinde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes’i 83-78 mağlup ederek ikinci maçından da galip ayrıldı. Gergin geçen maçta yumruklaşan 2 basketbolcu ihraç edildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, Euroleague’de ikinci hafta sonunda namağlup unvanını sürdürürken, Anadolu Efes sezonun ilk mağlubiyetini yaşadı.

Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanan mücadelede, Fenerbahçe Beko ilk periyodu Colson’ın etkili oyunuyla 27-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkı 15 sayıya kadar çıkaran sarı-lacivertliler, soyunma odasına 46-37 önde girdi. Üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe, son çeyreğe 60-51’lik skorla avantajlı başladı. Bu çeyreğin son dakikasında  yaşanan gerginlik sonucu Tarık Biberovic ve Elijah Bryant diskalifiye edildi. İki oyuncu arasında pota altında yaşanan fiziksel temas, hakemler tarafından monitörden incelendikten sonra her iki oyuncunun da ihraç edilmesine karar verildi.

Dördüncü periyotta Anadolu Efes farkı kapatarak skoru 74-74’e getirdi ancak Fenerbahçe, son bölümde kritik dış atışlarla maçı 83-78 kazandı. Fenerbahçe’de Colson 16, Baldwin 15, Hayes-Davis 11, Zagars 11, Birch 10, Guduric 8, Biberovic 7, Sertaç 3, Melli 2 sayı ile oynadı. Anadolu Efes’te ise Oturu 21 sayı 6 ribaund 1 asist Bryant 15 sayı 6 ribaund 1 asist Beaubois 11 sayı 3 ribaund 3 asist ile takımına katkı yaptı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde yenildiği Anadolu Efes’ten rövanşı alırken Euroleague’de de ikide iki yapmış oldu. Sarı lacivertliler bir sonraki maçında Kızılyıldız’ı konuk edecek. Bu sezon ilk kez resmi maçta yenilen Anadolu Efes ise bir sonraki maçında İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’e konuk olacak.

Eurolegue’de Türk derbisi Fenerbahçe Beko’nun: Yumruklu kavga damga vurdu