Erzurum’da sel bir mahalleyi yıktı geçti

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dün aksam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Otlu ilçesinde sel afeti yaşandığını belirterek, "10 evin ve 10 aracın hasar aldığını tespit ettik. Bunun dışında köy okulumuz ve üç lojman da sel felaketinden etkilendi” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da sel bir mahalleyi yıktı geçti

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, selin etkili olduğu bölgelerde inceleme yapmaya devam ediyor. Vali Çiftçi, Oltu ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi’nde dün akşamki sağanak sonrası meydana gelen sel felaketini değerlendirmek üzere sabah saatlerinde ilçeye hareket etti. Sel nedeniyle ev, ahır, araç, yol ve tarım arazilerinin zarar gördüğü bölgede incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, hasar tespit ve yardım çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

“Sel afeti meydana geldi”

Vali Çiftçi, “Bugün Oltu ilçemizin Ayvalı Mahallesi’ndeyiz. Dün akşam yoğun yağıştan dolayı sel afeti meydana geldi. Yapılan ilk incelemeler neticesinde 10 tane evin zarar gördüğünü, 10 aracın hasar aldığını tespit ettik. Bunun dışında köy okulumuz ve üç lojman da sel felaketinden etkilendi” dedi.

“Metrekareye 70 kilo yağış düştü”

Vali Çiftçi, “Oltu ilçemizin  1965’ten 2024 yılına kadar uzun yıllar Temmuz ayı içerisinde aldığı yağış ortalaması 37 kilogram. Fakat bu yıl Temmuz ayında, şu 15 gün içerisinde toplamda Oltu’da metrekareye 70 kilogram yağış düşmüştür. Bu rakam, hem uzun yıllar boyunca ölçülen temmuz ayı ortalama değerinin 2 katı hem de bu değerler 15 gün kadar kısa bir zaman diliminde ölçülmüştür. Normal bir yağıştan bahsetmiyoruz, çünkü toprak tamamen yağmura doymuş durumda. Hal böyle olunca maalesef en ufak bir yağış düştüğü zaman afete dönüşebiliyor” şeklinde konuştu.

Vali Çiftçi, selden etkilenen alandaki incelemelerinin ardından bölgede hazır bulunan kurumlara ivedilikle atılması gereken adımlar hususunda gerekli talimatları verdi.

Erzurum’da sel bir mahalleyi yıktı geçti