ERZURUM MEMUR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ERZURUM MEMUR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDIErzurum Memur-Sen İl Divan Toplantısı, yapıldı.
Atatürk Üniversitesi Nenehatun Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı,,Ak Parti Millet Vekili Muhammet Gökberk Kocaaliler, Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yumuk,Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak,Memur-Sen Konfedarasyonuna bağlı Hizmet kollarının Şube Başkanları,yönetim kurulları,Kadın Komisyonları, Emekli Memur-Sen yönetimi, Genç Memur-Sen yönetimi, sendika şubelerinin zorunlu organ üyeleri ve kurum müdürleri katıldı.

Memur-Sen Erzurum il Başkanı Mustafa Karataş yaptığı açılış konuşmasında , bu günlere gelmelerinde emeği olan, ter akıtan, yüreklerini ortaya koyan teşkilat üyelerine teşekkür etti.

Karataş, Memur-Sen olarak her zaman hakkın ve halkın yanında olduklarını söyledi.
Karataş, 28 Şubat sürecinde yapılan zulümlerde, oluşturulan vesayet odakları ile milletin inancına, yaşantısına, fikirlerine vurulan darbelerde ,katsayı zulmünde,15 temmuz hain saldırısında hep haklı olanın,hak olanın yanında yer alarak şer odaklarına geçit vermeyen bir teşkilat olduklarını ifade ederek, ,bu teşkilatla gurur duyduğunu söyledi.

​Karataş; sendikacılıkta tarih yazdıklarını söyleyerek, sendikacılıkta da memur-sen den önce ve memur-sen den sonra tarihini yazan teşkilat olduklarını, bu yüzden tarih yazan teşkilat üyeleri ile gurur duyduğunu söyledi.

​Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ise 2001 yılında böyle bir toplantıya katıldığını, Memur-Sen’i her zaman hakkı söyleyen, hakkın yanında, hakkın peşinde olan ve hiçbir ideolojin yanında olmayan bir sendika olarak tanıdığını,o günlerden bu günlere önemli misyon yüklendiğini söyledi.
Sunar, kendisinin de bu misyona şahit olduğunu, yanında durduğunu, birlikte olmaktan guru duyduğunu ifade etti.

​Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat da yaptığı konuşmada; her zaman devletinin, milletinin ve ülkesinin yanında duran memur-sen’in kamusal alan yalanının sona erdirilmesinde olduğu gibi yapılan tüm olumlu hizmetlerde önemli katkılarının olduğunu söyledi.

Memur-Sen Genel Merkezinden il Divan toplantısına katılan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak da kendisinin Erzurum çocuğu olduğunu, 2011 yılından beri Genel Merkezde hizmet verdiğini belirterek, sendikal mücadele ile 802 kazanım sağladıklarını, çalışanların özlemle bekledikleri 3600 ek göstergesini, sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesini, öğretmenlik meslek kanunun çıkarılmasını sağladıklarını söyledi.

Budak, 3600 ek göstergesini birinci dereceye düşen tüm memurlara verileceği sözünün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından verildiğini hatırlatarak, bu kazanımında verdikleri mücadele ile elde edileceğinin altını çizdi.

Budak, Memur-Sen olarak deprem bölgesine yapılan ayni ve nakdi yardımları hatırlatarak “Ne zaman üzerimze düşen bir görev olduysa 15 temmuz hain saldırısında olduğu gibi sağımıza solumuza bakmadan sorumluluk aldık, görev bildik ve gereğini yaptık” dedi.

Budak, “Kamuda çalışanlar arasında var olan ücret dengesizliklerinin olduğunu ve bunları da çözüme kavuşturacaklarını belirterek yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır “dedi.

Budak, sendika olarak elde edilen kazanımların altında yatan bir başka gerçeğin ise siyasi istikrar olduğunu, bu istikrar sayesinde alanına hakim, sorunları bilen bürokratlarla çözüme çok daha kolay ulaştıklarını belirtti.

Budak, 28 şubatta elde edilen kazanımların su buharı gibi havada uçtuğunu hatırlatarak, Memur-Sen olarak her daim istikrardan, millet iradesinden, özgürlüklerden, adaletten ve demokrasiden yana olduklarını söyledi.

​Budak, emek ve hürriyetin birbirinden ayrı olamayacağını söyleyerek, emek kadar hürriyeti de savunduklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.

​Toplantıya katılan AK Parti Millet Vekili Adayı Muhammet Gökberk Kocaaliler ise yaptığı konuşmada kendisinin de bir sivil toplum kuruluşunun rahlesinden geçerek geldiğini, genç yaşta teşkilatlar içinde görev aldığını, bu süreçte memur-seni yakından takip edip çalışanlara ve ülkeye kazandırıldıklarını bildiğini, bunlara şahit olduğunu söyledi.
.Memur-Sen’in sahip olduğu misyonu yüreğinde taşıyan biri olarak ömür boyu bu misyona hizmet edeceğini söyledi.
Kocaalileler, Memur-Senin Bugüne kadar gösterdiği duruştan verdiği mücadeleden ve kararlılıktan duydukları memnuniyeti ifade ederek sözlerini tamamladı. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

ERZURUM MEMUR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI