Erdal Beşikçioğlu: Önce benim yurttaşım , önce benim vatandaşım

Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde JCI Türkiye tarafından 'Gençlik de var' açık oturum programı düzenlendi. Programa katılan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, yöneltilen sığınmacı sorunu sorusuna, " Önce benim yurttaşım , önce benim vatandaşım" diye cevap verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdal Beşikçioğlu: Önce benim yurttaşım , önce benim vatandaşım

Ankara-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) ev sahipliğinde Gençlik Parkı’nda JCI Türkiye‘nin girişimiyle ‘Gençlik de var‘ açık oturumu programı düzenlendi. Programa Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kültür ve Turizmden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar ve Ankaralı gençler katıldı.

“Bizim global hedefimiz Türkiye’yi yurt dışına tanıtabilmek”

Açık oturum programında konuşan JCI Türkiye Başkanı Şahin İpek, JCI’ın  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil Türkiye’de 26 şubeden oluştuğunu belirterek, ” Yerel organizasyonlarımız şehirlerinin farklı noktalarını gösteriyorlar” diye konuştu. İpek, “JCI olarak amacımız genç liderler yetiştirmenin yanı sıra ülkemizi, şehrimizi ve  bulunduğumuz yeri yurt dışına iyi bir şekilde tanıtabilmek. Bizim global hedefimiz Türkiye’yi yurt dışına tanıtabilmek” dedi.

Helva yapmak için tüm malzemeler var

Ankara’da bir buçuk milyona yakın gencin olduğunu belirten Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ” 1969’da Halimin Çayırında top oynandığı vakitlerde  200’e yakın futbol sahası varmış bu şehirde. Ankara’nın halkı o çaresiz yıllarda sporla barışıkmış” diye konuştu. Yılmaz, 1970’li yıllara kültür sanatın kalbinin Ankara’da attığını belirterek, eskiden Ankara’da onlarca tiyatro ve sinema salonu olduğunu söyledi.

AKK Başkanı Yılmaz’ın konuşması şu şekilde :

Hayata dair her alanda enerjisi olup, kendini ifade edemeyip hobisi için İstanbul’a, etkinlik için Antalya’ya giden ve akşamları Ankara’ya gelen bir nüfus var bu kentte. Bütün ihtiyaçlarını, deneyimlerini paylaşabileceği bir alan oluşturamadık. Bu kentte 417 bin üniversite mezunu var, 50 binden fazla doktoralı birey var, 170 bine yakın yüksek lisans yapmış insanımız var. Avrupa’da herhangi bir şehirde bu kadar nitelikli, bu kadar akademik disiplinli insan bulamazsınız. Bu kentte helva yapmak için her türlü unsur var.

Erdal Beşikçioğlu aday olma sürecini anlattı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, kendisine sorulan neden siyasete atıldınız sorusuna, ” Sanatla bu zamana kadar düşüncelerimi ve fikirlerimi tek tabanca yalnız başıma uygulamaya çalıştım. Ancak maalesef bu ülkede bir sanatçının ne çıkarımları ne sözü ne de hareketleri dinlenir bir vaziyette. Sanatçı kavramı giderek ucuzlayan bir yapıya dönüştü. Bir gün CHP’nin üst kadrolarından bir telefon geldi” diye konuştu.

Behzat Ç. müjdesini verdi

Belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra Etimesgut’ta  30 yıldır sahne etkinliği, 25 yıldır tiyatro oyunu oynanmadığını, 25 yıldır hiç konser düzenlenmediğin söyleyerek, ” Yanlış anlamayın Etimesgut Ankara’nın ilçesi. Bunca yıldır Etimesgutlar eğlenmek için 50 kilometre yol çekerek Çankaya gelmişler ” diye konuştu.

Kendisine Behzat Ç. hakkında sorulan, “Behzat Ç. devam edecek mi?” Sorusuna cevap veren Beşikçioğlu, dizinin yeni sezonunun Etimesgut’ta çekileceği müjdesini verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kültür ve Turizmden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, parti içi değişim yaşandıktan sonra kadınlar ve gençlerin parti içinde çok güzel noktalara geldiğine değinerek, ” Parti meclisi yaş ortalamamız 43, MYK ortalamamız 46 ve çok fazla kadın arkadaşımız siyasette görünür hale geldi. Biz siyasette yükselebilmiş kadınlar ben buraya geldim alttan bir kaç tane kadını getirmezsem benim burada olmamın hiç bir anlamı yok” diye konuştu.

Söyleşi katılımcılarına plaket yerine İlgi Otizm Derneği bağış sertifikası taktim edildi.

Açık oturum programının ikinci oturumunda, Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu, Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, Kahramankazan Belediyesi Meclis Üyesi Güneş Karatokuş, Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi Meclis Üyesi Ece Yılmaz, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç yer aldı.

Erdal Beşikçioğlu: Önce benim yurttaşım , önce benim vatandaşım