Emeklilik sistemi değişiyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, mevcut emeklilik sistemini prim sayısı ve yaş kriterleri açısından yeniden değerlendireceklerini duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, mevcut emeklilik sisteminde reform yapılması gerektiğini ifade etti. Bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda, emeklilik sisteminin güncellenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa etmemiz lazım” dedi.

Emeklilik sistemini değerlendirirken dünya örneklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Güler, özellikle Avrupa’daki emeklilik yaşlarına vurgu yaptı. Gelişmiş ülkelerdeki uygulamalara atıfta bulunarak, emeklilikle ilgili üç ana faktörü belirtti: “Ödediğiniz prim miktarı, ödediğiniz süre ve yaş.”

Daha sürdürülebilir bir emeklilik sisteminin gerekliliğini vurgulayan Güler, şöyle devam etti:

“Dünya ortalamasına baktığımızda 3 ila 4 çalışana karşılık bir emekli vardır. Ama şu an ülkemizde 2 çalışana 1 emekli olduğunu görüyoruz. Bizim daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım.”

Emeklilik sistemi değişiyor