Dolandırıcılara “Sibergöz-48” darbesi; 65 şüpheli yakalandı

19 ilde yürütülen Sibergöz-48 operasyonunda nitelikli dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçundan 65 şüpheli yakalandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılara “Sibergöz-48” darbesi; 65 şüpheli yakalandı

Ankara-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabı üzerinden Sibergöz-48 operasyonuna ilişkin detayları paylaştı. Operasyonda, 11, 400 milyar lira işlem hacmi bulunan 65 şüpheli şahıs yakalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; Trabzon ve Aydın merkezli Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde “SİBERGÖZ-48” operasyonları düzenlendi.

Türkiye genelinde siber suç operasyonları: 65 şüpheli yakalandı

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kom daire başkanlığı’nın desteğiyle kapsamlı bir operasyona imza attı. Trabzon merkezli olarak Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin ve Sivas’ta eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden “kısa vadede yüksek kazanç” vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağladığı belirlenen 33 şüpheli gözaltına alındı

Aydın’da operasyon; 9 kişi gözaltına alındı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Aydın merkezli olarak İstanbul, Iğdır ve Mardin’de gerçekleştirdiği operasyonlarda sosyal medya platformları üzerinden sahte hesaplar oluşturarak dolandırıcılık yapan bir şebekeyi çökertti. Sahte dava, uzlaşma ve icra evrakları düzenleyerek, avukat kimlik bilgileriyle vatandaşlardan “avukatlık bedeli, dava kapama bedeli veya uzlaşma bedeli” adı altında haksız kazanç elde eden 9 şüpheli yakalandı.

Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda, çocuklara ait cinsel içerikli müstehcen fotoğraf ve videoları bilgisayarlarına depolayan ve bu içerikleri paylaşarak “çevrimiçi çocuk müstehcenliği” suçunu işledikleri tespit edilen 23 şüpheli gözaltına alındı.

Toplamda 65 şüpheli gözaltında

Türkiye genelinde yürütülen bu kapsamlı siber suç operasyonları sonucunda toplamda 65 şüpheli yakalanarak adalete teslim edildi. Jandarma yetkilileri, vatandaşların bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini ve şüpheli gördükleri durumları derhal bildirmelerini önemle vurguladı.

Dolandırıcılara “Sibergöz-48” darbesi; 65 şüpheli yakalandı