DOKUNULMAZLIK KADINLARA, ÇOCUKLARA VE HAYVANLARA DA VERİLMELİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DOKUNULMAZLIK KADINLARA, ÇOCUKLARA VE HAYVANLARA DA VERİLMELİFerhat Lap /Amasya
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Dokunulmazlık, sadece meclisteki milletvekillerine değil, dokunulmazlık Kadınlara, çocuklara ve hayvanlara da verilmeli” dedi.
4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma günü nedeniyle Belediye bünyesinde yapımı tamamlanan ve Türkiye’de alttan ısıtmalı olarak örnek gösterilecek modern hayvan hastanesini Amasya Vali Yardımcısı Mustafa Pala ile birlikte ziyaret etti. Görevli personelden çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler alan Başkan Sarı ve Vali Yardımcısı Pala, barınakta yaşayan hayvanları ziyaret eden öğrencilerle de bir süre sohbet etti. Programa şehrin yerel ve ulusal basın mensupları da katılarak, hayvan otelinin yeni yüzünü yerinde gözlemlediler.
‘HAYVANLAR DA EN AZ İNSANLAR KADAR KONFORLU YAŞAMA HAKKINA SAHİP’
Türkiye’nin yerden ısıtmalı ilk hayvan oteli ile Allah’ın dilsiz canlılarına konforlu bir yaşam alanı inşa ettiklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösterdiğimiz Allah’ın dilsiz kulları için tüm merhametimiz ile hayvan otelini hayata geçirdik. Bu konuda Türkiye’de birçok belediyeye örnek olduğumuzu düşünüyorum ve bunun vicdanen rahatlığını yaşıyorum. Hepimizin sevgilisi olan bu canlılarımızın en güzel şekilde bakımını üstlendik. Bugün hayvan haklarını koruma günü fakat yalnızca bu günü değil her gün bu günün önemi ile hayvanlara yaklaşmamız gerekiyor. Her zaman dile getirdiğim gibi dokunulmazlık sadece mecliste olmamalı. Bu ayrıcalık kadınlara, çocuklara ve hayvanlara da getirilmelidir. Bu korumayı kendimize bir görev bilmeliyiz. Altından ısıtmalı, hastanesi olan bir Hayvan Oteli hizmetimiz ile onlara verdiğimiz önemi elimizden geldiğince göstermekteyiz. Ayrıca evcil hayvanlarınızı uzun veya kısa süreli bizlere emanet edip daha sonra tekrar alabilirsiniz. İsterseniz barınağımızdan başka bir hayvan da sahiplenebilirsiniz. Burayı sevginin buluşma noktası olarak kabul ettik. Sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve yaşam kalitelerini düşünerek üzerimize düşen tüm sorumluluğu seve seve yerine getiriyoruz. Son olarak şöyle söylemek istiyorum hayvanlara karşı şiddetin son bulmasını diliyorum ve Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü’nü kutluyorum” dedi.
Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Mustafa Pala da günün anlamına binaen bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından modern hayvan hastanesinde hizmet verilen birimler gezilerek, görevli personelden bilgiler alındı. (FERHAT LAP)

DOKUNULMAZLIK KADINLARA, ÇOCUKLARA VE HAYVANLARA DA VERİLMELİ