Depremle kurulan “Gaziantepliler Derneği” yeni yönetimini seçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremle kurulan “Gaziantepliler Derneği” yeni yönetimini seçtiHAMBURG – Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan depreminden etkilenen ve Nurdağı ile İslahiye adlı iki ilçesinde büyük yıkım yaşayan Hamburg’daki Gaziantepliler, depremden etkilenerek dernek kurdular. Kısa adı Gantep 27 olan Kuzey Almanya Gaziantepliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, bir gurup Gazianteplinin bir araya gelmesiyle Mümmelmansberg’deki “Selbmacher Sibel” adlı restoranda resmen kuruldu. Ön çalışmalar ve tüzük hazırlığından sonra bir araya gelen Gaziantepliler, derneğin kurucu başkanlığına Vahap Döner’i seçtiler.
 
Derneğin kuruluş sürecini anlatan Döner, “Hamburg’daki bazı derneklerle iş birliği içinde deprem için yardımlaşma kampanyalarına katıldık. Bu süreçte Urfa, Trabzon, Yozgat gibi dernekler; yardım toplanması ve dağıtımı sürecinde büyük rol üstlendiler. Biz de Hamburg’da hemşerilerimizin kaynaşıp ve yardımlaşacağı ve özellikle Gaziantep’imize yardım edebilmek amacıyla böyle bir oluşuma ihtiyaç olduğunu farkettik ve ulaşabildiğimiz Gazianteplilerle derneğimizi kurduk” dedi. İlk etapta az sayıda insanla bu derneği kurduklarını belirten Döner “Dernekte benimle birlikte görev alan arkadaşlarıma ve Kuzey Almanya’da yaşayan Gaziantepli vatandaşlarıma hayırlı olsun diyorum. Kurucu yönetimi oluşturduk ama tüm hemşerilerimize ulaşarak daha geniş bir dernek oluşturma niyetindeyiz. Gaziantepliler bize ulaşarak derneğimize üye olabilir ve yönetimde de yer alabilirler. Biz herkese açığız” dedi.
 
Gantep 27 adlı derneğin Başkan yardımcılığına Berrak Pişkin seçilirken, yönetim kurulunun diğer isimleri ise şu kişilerden oluştu:
Muhasebe: Mehmet Hanifi Bayram
Sekreter: Şükran Tüter
Basın Sözcüsü: Mustafa Yazanoğlu
Yönetim Kurulu Üyeleri: Nahsen Taş, Esin Doğru, İhsan Tüter, Mehmet Salman
Kadın Kolları: Ülkü Bayram ve Hülya Kurt
Gençlik Kolları: Volkan Pişkin, Uğur Erdem
Denetleme: Ercan Döner, Selim Çay, Serdar Döner. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Depremle kurulan “Gaziantepliler Derneği” yeni yönetimini seçti