Cumhurbaşkanı Tatar, eski Başbakan Binali Yıldırım ve heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, son 20 yılda ortaya konan çabalarla KKTC’de yaşanan gelişmelere işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Binali Yıldırım’ın büyük hizmetleri ve katkılarının olduğuna dikkat çekti. Görüşmede TİMBİR KKTC Temsilcisi Ertan Birinci de yer aldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“KKTC, tüm sıkıntılara rağmen bir başarı öyküsüdür” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz gibi önemli bir bölgede yok olmanın eşiğindeyken 1974 Barış Harekâtı ile küllerinden yeniden doğan Kıbrıs Türk halkının devletiyle yapılanmasının ve Türkiye’nin de desteğiyle her geçen gün gelişmesinin önemine vurgu yaptı.

Anadolu’dan getirilen su projesinin ardından elektrik projesinin de hayata geçmesiyle birçok ekonomik faaliyetlerin gelişeceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türk dünyasının Akdeniz’e açılan penceresi olan KKTC’nin limanlarını ticari, turizm ve güvenlik açısından altın değerinde olan zenginliğimiz olarak değerlendirdi.

Hava sahası, fır hatları ve ulusal güvenlik bakımından da KKTC’nin önemini dile getiren Cumhurbaşkanı, Türk dünyasının en güneyindeki bağımsız Türk devleti olarak KKTC’nin serhat bekçisi olduğunu belirtti.

Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türklerinin mal ve can güvenliğinin kurtarılması hedefiyle çıkılan yolun 50 yıl sonra ne kadar doğru bir harekât olduğunu bugün gördüğümüzü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere bakıldığında hem Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği hem de Türk dünyası için KKTC’nin önemli bir pozisyonda olduğunu kaydetti.

KKTC ekonomisini güçlendirerek refahı artırmanın görevleri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişten alınan derslerle geleceğe emin adımlarla yürüyerek gelecek nesillere müreffeh yarınları vaat etmek umudu ile yola devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım da konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye ziyaret gerçekleştireceğini, Türkiye’den birçok üst düzey katılımın yer alacağını söyleyerek, “Burada vermek istediğimiz mesaj açıktır. Sizin de ifade ettiğiniz gibi KKTC, Akdeniz’in giriş kapısıdır. Türkiye’nin de güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi. KKTC ile Türkiye’nin her koşulda birlik olduğunu belirten Yıldırım, “Bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Şuşa’da yapılan Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında KKTC’nin yerini almasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Yıldırım, Türk devletlerinin birliğinin önemine vurgu yaptı. Kıbrıs Türklerine uygulanan izolasyonların kaldırılması için önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yıldırım, bölgemizin ve dünyamızın birçok belirsizliğe gebe olduğu bir ortamda Türkiye ve KKTC’de sulhun önemini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, eski Başbakan Binali Yıldırım ve heyetini kabul etti