Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7’de dünya liderlerine seslenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün G7 Liderler Zirvesi'ne özel davetli olarak katılarak dünya liderlerine hitap edecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7’de dünya liderlerine seslenecek

Ankara-BHA

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en gelişmiş 7 ekonominsin  temsil edildiği uluslararası G7  forumunun Liderler Zirvesi toplantısında konuşacak.

Erdoğan; ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Birleşik Krallık’tan gibi ülkelerin devlet başkanlarının da aralarında olduğu dünya liderlerine İsrail’in Filistin ve Gazze’de yer alan sivil halka yönelik yönelik saldırı ve katliamları hakkında konuşacak.

G7 Liderler Zirvesi’nde öncelikli gündem konusu Gazze olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması için Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi ve yapılan insani yardımları anlatacak. Erdoğan, İsrail’in Gazze’de 8 aydır gerçekleştirdiği katliam karşısında dünyanın nasıl sessiz kaldığına dikkat çekecek.

G7 Liderler Zirvesi’nde, Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı küresel sorunlar da masaya yatırılıyor. Uluslararası enerji ve gıda sektörlerinde yaşanan problemler ele alınıyor. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik iş birliği konuları da gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7’de dünya liderlerine seslenecek