Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'taki resmi ziyaretinin ardından iki günlük resmi bir program için Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'a geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’taki resmi ziyaretinin ardından iki günlük resmi bir program için Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’a geldi. Erdoğan’ı taşıyan uçak, Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na iniş yaptı ve burada Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Karşılama töreninde, Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ve Novi Pazar Başkonsolosu Osman Peşmen de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Belgrad’a geldi.

Ziyaretin ilk gününde, Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna Sırbistan Sarayı önünde resmi bir karşılama töreni gerçekleştirilecek. Ardından, liderler baş başa bir görüşme yaparak ikili ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulunacak. İkinci günde ise Türkiye-Sırbistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı’na başkanlık edecek olan Erdoğan ve Vucic, iki ülke arasındaki işbirliğini derinleştirecek anlaşmaları imzalayacak. Bu toplantının ardından, liderler ortak basın toplantısı düzenleyerek medyaya açıklamalarda bulunacak.

Erdoğan ayrıca, Sırbistan’da Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nun açılışını yapacak. Bu forumda, iki ülkeden ulaşım, altyapı, enerji, turizm, finans ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren şirket temsilcileri bir araya gelerek işbirliği fırsatlarını masaya yatıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da Balkanların en büyük camisi olma özelliği taşıyan Namazgah Camii’nin açılışına katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad’da