Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş: AKK’yi çok önemsiyoruz

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, "Ankara Kent Konseyi 6 milyonunu sorunlarını dile getiren; esnafından sanayicisine, çiftçisinden, memuruna bütün Ankara'yı temsil etmesi açısından çok önemsiyoruz" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş: AKK’yi çok önemsiyoruz

Ankara-BHA

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılma beraberinde Eski Kastamonu Valisi, eski Mahali İdareler Genel Müdürü ve eski Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Enis Yeter, AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Fırat Aslanbaş ve heyet üyeleri ile birlikte Çubuk Belediyesi’ni ziyaret etti.

Çubuk Festivaline ilçe nüfusundan fazla katılım

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, önceki dönemde de Çubuk Belediye Başkanlığı görevi yapan Baki Demirbaş’ı yerel seçimlerde bir kez daha seçildiği için tebrik etti. Çubuk’ta düzenlenen  Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne ilişkin konsan Yılmaz, ” Yaz dönemi Çubuğa gelince o kadar etkilendim ki. Bir festivale ilçenin nüfusunun on katının geldiğini ilk defa gördüm. Ankara’nın bazılarına göre kırsal bir noktasında bunu başarmış olabilmek sizler için büyük bir başarı” diye konuştu.

Yerel seçim sonrası Ankara’nın 25 ilçesinin belediye başkanlarını ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, “Pazar günü gerçekleştirilecek olan Genel Kurul öncesinde sizi de ziyaret etmek istedik. İlçeler arasında sadece Altındağ ve Evren ilçelerini ziyaret etmedik” diye konuştu.

“Partisi Ankara olan herkes AKK’de toplandı”

2800 kurum, kuruluş ve derneğin Ankara Kent Konseyi’nin bileşeni olmak için başvurduğuna değinen Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, konseyin bu kadar paydaşlarının olmasının sebebinin politik ayrım yapmadan toplumdaki bütün içerik oluşturucularla, toplumun bütün kesimleriyle sivil alanda kendini ifade eden herkesle mahalleler arası çatışmaya müsaade etmeden herkesin kendi uzmanlık alanına sahne açan bir yapı oluşturmasından ileri geldiğini savundu. Yılmaz, partisi Ankara olan herkes Ankara Kent Konseyi’nde toplandı diye konuştu.

Kent konseylerinin 2005 yılından itibaren varlık gösterdiğini belirten Yılmaz, kent konseyi mantığının bu toprakların genetiğine işlediğini belirtti. Yılmaz, ” Belediye meclislerine seçtiğimiz insanların dışında kalan kentteki bütün unsurların dışında kalan unsurların şehre katkı yapmasını sağlıyor kent konseyleri. Bu kültür bu coğrafyada çalışan bir kültür. Bizler birbirimizi ideolojilerimizle tedirgin etmiyoruz. Bu açıdan konsey bileşenleri arkadaşlarımızın katkısının sınırsız olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“AKK’yi önemsiyoruz”

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyete Çubuk Belediyesini ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara Kent Konseyi’nin her kesimin, her siyasi görüşün bir arada olduğu bir yapı olmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi. 25 ilçenin AKK çatısı altında buluşarak görüş alışverişinde bulunmalarının son derece önemli olduğunu dile getirdi. Ankara’nın başkent olarak olarak sorunlarını farklı ele alması gerektiğini söyleyen Demirbaş, ” Başkentin bugün çözülmesi gereken sorunları var. Bizler siyasetçi olarak bu sorunları belirli ortamlarda dile getiriyoruz ama sivil toplum kuruluşlarının sözcü ve çözüm bulucu olmaları son derece önemli”  diye konuştu.

 

Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş: AKK’yi çok önemsiyoruz