“Çok zor zamanlar atlattık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Çok zor zamanlar atlattık”Pandemi sürecinin ardından, 2022 düğün sezonun da sonuna gelinmesiyle birlikte yavaş yavaş kapanan sezona dair açıklamalarda bulunan düğün salonu işletmesi sahibi Kenan Ocak, çok zor zamanlar geçirdiklerini söyledi.

2022 düğün sezonunu değerlendiren Ocak, “Pandemi sürecini çok zor şartlarda atlattık, 2022 sezonu da yoğun geçti ama zamlardan dolayı çok para kazanamadık, maliyetine düğünler yaptık. Geçtiğimiz sezona göre ürünlerimizin fiyatlarını güncelleyeceğiz. Bu sene yaptığımız çoğu düğün geçen sezondan planmış düğündü ve fiyatları geçen sezona göre ayarlanmıştı. Örneğin bir meyve suyu biz düğün anlaşması yaptığımız zaman 2 lira 30 kuruşken, şimdi neredeyse 12 lira. Pasta fiyatları attı, garsonlara verilen ücret yüzde 200’ün üzerinde arttı. Biz hiçbir müşterimizden bu fiyatları talep etmedik, eski sözleşme yaptığımız için. Bu yüzden çoğu düğünümüzü neredeyse hiç kar elde etmeden gerçekleştirdik, sezonu da sağ salim atlattık. Bu sezonda yoğunluğun oluşması da eski fiyatlardan alınan düğünlerin yapılıyor olmasından kaynaklı. Gelecek sezonda da şimdiki sezondan yüzde 500 zamlı fiyatlar ortaya çıkacaktır” dedi.

“EFELER BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

Geçtiğimiz aylarda yaşanan yağışlarda işletmenin yanındaki yolun yanlış yapımından kaynaklı zarar gördüğünü belirten ve bu yolun düzeltmesini sağlayan Efeler Belediyesi ekiplerine teşekkür eden Ocak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sezon ortasında sel basmasından dolayı büyük zarar gördük. Selden sonra Efeler Belediye Başkanı Fatih beyin yanına giderek yolun yapımı için rica ettik. Yol Efeler Belediyesi tarafından yapıldı, tozdan ve topraktan kurtulduk. Kendisine buradan çok teşekkür ederim. Yolumuz önceden topraktı, bize ve düğüne gelen vatandaşlara zorluk yaşatıyordu. Asfalt dökülerek bu sorundan kurtulduk.”

Selin yaşandığı güne de değinen Ocak, “Büyükşehir Belediyesinin ana yolu yüksek yapmasından dolayı işyerini komple çamurlu sel bastı. O gün de düğünümüz vardı yemekli, perişan olduk. İnşallah bir daha böyle şeyler gelmez başımıza” diye konuştu. (Erdal Aydın)

“Çok zor zamanlar atlattık”