Çığda evi yıkılan Şimşek ailesi kaldığı cami lojmanından da çıkartılıyor!

Ardahan’ın Posof ilçesi Derindere köyünde kış aylarında meydana gelen çığ felaketinde ev ve ahırı yıkılan Şimşek ailesi devletten yardım bekliyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çığda evi yıkılan Şimşek ailesi, kaldığı cami lojmanından da çıkartılıyor!



Son yılların en ağır kışını geçiren Posof’ta geçimini büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan Tarkan Şimşek isimli vatandaşın evine çığ düşmesi sonrası büyükbaş hayvanları telef olmuş ev ve ahırında ise ağır hasar oluşmuştu.

7 Şubat tarihinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle çığ felaketine maruz kalan Şimşek ailesi yaşamlarını devam ettirmek için yetkilerden yardım talebinde bulundu. Çığ felaketinde ev ve ahırı yıkılan, ahırındaki 14 büyükbaş hayvanı telef olan 3 çocuk babası 50 yaşındaki Tarkan Şimşek, olay sonrası AFAD’tan 44 bin TL, Kaymakamlıktan ise 10 bin TL ve birazda ev eşyası yardımı yapıldığını söyledi.

Evinin üzerine düşen çığ sonrası köydeki cami lojmanına yerleştirildiğini de söyleyen Şimşek, lojmandan çıkartılacağını söyleyerek çaresiz durumda olduklarını dile getirdi. Yetkililere seslenen Tarkan Şimşek, devletten yardım talebinde bulundu.

Çığda evi yıkılan Şimşek ailesi kaldığı cami lojmanından da çıkartılıyor!