Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘kamulaştırma’ iddialarını yalanladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Rezerv alan dışında bırakılan bazı yerlere çok özel kamulaştırma" başlıklı haberlerin asılsız olduğunu duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan “Rezerv alan dışında bırakılan bazı yerlere çok özel kamulaştırma” başlıklı haberlerin asılsız olduğunu duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada, haberlerde bahsedilen yapıların, “rezerv alan dışına çıkarılarak korunduğu” iddiasının yanlış olduğu ve bu yapıların tamamının Rezerv Yapı Alanı içinde bulunduğu belirtildi. Ayrıca, söz konusu haberlerde yer alan kişilerin taşınmazlarının rezerv yapı alanından çıkarıldığı ve bazı vatandaşların taşınmazlarının yüksek bedellerle kamulaştırıldığı iddialarının tamamen asılsız olduğu ifade edildi.

Bakanlık, bu tür yanlış bilgi ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini ve tüm kamulaştırma işlemlerinin hukuka uygun ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü açıkladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘kamulaştırma’ iddialarını yalanladı