Cem Garipoğlu’nun kimliği DNA testi ile kesinleşti

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan kemik örneklerinin DNA incelemesinin tamamlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, mezardan çıkarılan kemiklerden elde edilen DNA profilinin, Garipoğlu’nun anne ve babasıyla tam uyum sağladığı bildirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

15 yıl önce işlenen Münevver Karabulut cinayetinin ardından cezaevinde intihar ettiği belirtilen Cem Garipoğlu’nun mezarı, kamuoyunda ortaya atılan iddialar üzerine 3 Ekim’de açıldı. Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla gerçekleştirilen feth-i kabir işleminin ardından mezardan alınan örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda incelendi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanlarının, Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer örnekler üzerinde titizlikle DNA incelemesi gerçekleştirdiği belirtildi. Yapılan testler sonucunda, mezardan çıkarılan örneklerin Cem Garipoğlu’nun anne ve babası olan Mehmet Nida ve Tülay Makbule Garipoğlu ile genetik olarak uyuştuğu ve daha önceki otopsi sonuçlarıyla da örtüştüğü vurgulandı.

Cem Garipoğlu’nun kimliği DNA testi ile kesinleşti