Çaykur: Hasat süreci aceleye getirilmemeli

Çaykur’dan yapılan açıklamada “3. sürgün döneminde hava şartlarının da uygun olacağı hesaba katıldığında, mahsulümüzün özelliğini daha uzun süre koruyacağı ve bahçede bozulma riskinin daha düşük olduğu hepimizin malumudur. Bu nedenlerle mevcut durumun, hasat sürecinin aceleye getirilmemesi için üreticilerimiz açısından önemli bir fırsat olduğunun bilinmesini isteriz” denildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çaykur’dan yapılan yazılı açıklama şöyle;

“15 Ağustos 2024 tarihi itibariyle 3. Sürgün yaş çay alımlarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu sürgün döneminin başta üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en sağlıklı şekilde geçmesi için bazı hususların hatırlatılmasında fayda olacağı kanaatindeyiz.

3. sürgün döneminde hava şartlarının da uygun olacağı hesaba katıldığında, mahsulümüzün özelliğini daha uzun süre koruyacağı ve bahçede bozulma riskinin daha düşük olduğu hepimizin malumudur. Bu nedenlerle mevcut durumun, hasat sürecinin aceleye getirilmemesi için üreticilerimiz açısından önemli bir fırsat olduğunun bilinmesini isteriz. Ayrıca bu şartlar altında 3. Sürgünde üreticilerimizin bütün çaylarını rahatlıkla alabileceğimizi ifade ediyoruz.

Gelin bu sürgünü hiç aceleye getirmeden ÇAYKUR tarafından yapılacak yönlendirmeleri dikkatlice takip ederek, alın terimiz olan ürünlerimizin değerini düşürmeden tamamlayalım. Bahçelerimizin bakımını ve hasadımızı çayımızın doğallığına uygun bir şekilde gerçekleştirelim. Bizlere emanet olan yeşil altınımıza hak ettiği değeri verelim”

 

 

Çaykur: Hasat süreci aceleye getirilmemeli